Koulutustarjonta 2013-2014, ARKISTO

Oulun yliopisto tarjoaa monenlaisia opiskeluvaihtoehtoja. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä eri maisteriohjelmat tuottavat työelämässä arvostetun yliopistotutkinnon. Lisäksi osaamisen päivittämiseen tarjoutuu lukuisia mahdollisuuksia mm. avoimen yliopiston koulutustarjonnan, täydennyskoulutuksen ja tiedekuntien täydentävien opintokokonaisuuksien kautta.

Koulutusohjelmat ja oppiaineet (5-6-vuotiset)

Ympäristötekniikan koulutusohjelma

Ympäristötekniikan koulutus on laaja-alainen, ja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia työelämässä useilla eri aloilla. Opinnoissa keskeisiä asioita ovat teollisuusalasta riippumattomat mekaaniset ja kemialliset prosessit sekä lämmön- ja aineensiirtoon liittyvät ilmiöt sekä luonnon vesiprosessit. Valitessasi ympäristötekniikan koulutusohjelman, tähtäävät opintosi diplomi-insinöörin tutkintoon. Voit valita oman erikoistumisalasi kandidaattiopintojen loppuvaiheessa peräti kahdeksasta vaihtoehdosta, jotka ovat automaatiotekniikka, biotuotteet ja bioprosessitekniikka, kemian prosessitekniikka, prosessimetallurgia, rikastustekniikka, teollisuuden energia- ja ympäristötekniikka, tuotantotalous sekä vesi- ja yhdyskuntatekniikka.

Koulutus antaa valmiudet suunnitella ja kehittää teollisia ja luonnonprosesseja. Valmistunut hallitsee energia-, raaka-aine ja kustannustehokkaan prosessisuunnittelun sekä tuntee ihmisen toiminnan ympäristövaikutuksia. Osastolta valmistuneet ovat haluttuja alansa asiantuntijoita, joille on tarjolla työpaikkoja nyt ja tulevaisuudessa. Töitä löytyy ympäri maailmaa ja moni ympäristötekniikan diplomi-insinööri onkin luonut uraa ulkomailla.

Kuva:
Kati Leinonen

Perustiedot

Sisäänotto 2013:
Opintojen kesto:
5 vuotta (3+2)
Laajuus:
300 op (180 op + 120 op)
Opetuskieli:
suomi
Lisätietoja opetuskielestä:
Maisterivaiheessa osa opetuksesta on englanniksi