Koulutustarjonta 2013-2014, ARKISTO

Oulun yliopisto tarjoaa monenlaisia opiskeluvaihtoehtoja. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä eri maisteriohjelmat tuottavat työelämässä arvostetun yliopistotutkinnon. Lisäksi osaamisen päivittämiseen tarjoutuu lukuisia mahdollisuuksia mm. avoimen yliopiston koulutustarjonnan, täydennyskoulutuksen ja tiedekuntien täydentävien opintokokonaisuuksien kautta.

Kansainväliset maisteriohjelmat

Master's Programme in Software, Systems and Services Development in the Global Environment

In the programme, student can combine multidisciplinary knowledge of Software Engineering and Information Systems orientation. The programme gives a broad perspective to understand IT-related issues in business, organisational, social and human contexts of information systems design and use. The software engineering oriented courses provide relevant theoretical background on software engineering topics and the open source and global software development aspects cross all the courses. The student will learn the core aspects of software engineering in close cooperation with ICT companies and other organisations. The programme is based on international standards of the ACM and IEEE.

Graduates from the programme have the competence to work as experts and managers in global context.

Basic information

Name of the Degree:
Master of Science (MSc)
Intake:
Duration of studies:
2 years
ECTS Credits:
Language of Instruction:
Graduate Profiles:
IT Manager
Project Manager
Usability Expert