Koulutustarjonta 2015-2016, arkisto

Oulun yliopisto tarjoaa monenlaisia opiskeluvaihtoehtoja. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä eri maisteriohjelmat tuottavat työelämässä arvostetun yliopistotutkinnon. Lisäksi osaamisen päivittämiseen tarjoutuu lukuisia mahdollisuuksia mm. avoimen yliopiston koulutustarjonnan, täydennyskoulutuksen ja tiedekuntien täydentävien opintokokonaisuuksien kautta.

Koulutusohjelmat ja oppiaineet (5-6-vuotiset)

Musiikkikasvatuksen koulutus

Musiikkikasvatuksen koulutus tähtää ensisijaisesti perusopetuksen ja lukion musiikinopettajan tehtäviin. Kouluttamamme opettajat toimivat laaja-alaisesti musiikin koulutussektoreilla, ymmärtävät musiikkikulttuurien moninaisuutta ja kehittävät omaa työtään hyödyntäen monipuolisesti myös uutta mediaa ja teknologiaa.

Opetussuunnitelmassa korostuvat yhteys koulutodellisuuteen, joustavuus ja projektikeskeisyys sekä opiskelijan itseohjautuvuus ja tutkiva asenne. Musiikkikasvatuksen koulutuksen ja tutkimuksen taustalla on yhteisesti hyväksytty näkemys musiikin oppimisesta kokonaisvaltaisena, elämyksiä tuottavana toimintana. Koulutuksessa korostuu taiteiden merkitys ihmisen kasvussa ja nähdään musiikin opetus osana taidekasvatusta. Musiikkikasvatuksen tärkeitä oppiaineita ovat mm. rytmimusiikki, musiikkiteknologia, vapaa säestys ja yhtyemusisointi.

Kuva:
Kati Leinonen

Perustiedot

Sisäänotto:
Opintojen kesto:
5 vuotta (3+2)
Laajuus:
300 op (180 op + 120 op)
Opetuskieli:
suomi
Valmistuneiden työnimikkeitä:
Musiikin aineenopettaja
juha.ojala (at) oulu.fi
petteri.klintrup (at) oulu.fi

Hakeminen ja valintaperusteet

Seuraava hakuaika:
17.3.2015 - 9.4.2015 klo 15.00 UTC+3
Hae opiskelijaksi:

Koulutusohjelmaan haetaan sähköisessä yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.