Koulutustarjonta 2015-2016, arkisto

Oulun yliopisto tarjoaa monenlaisia opiskeluvaihtoehtoja. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä eri maisteriohjelmat tuottavat työelämässä arvostetun yliopistotutkinnon. Lisäksi osaamisen päivittämiseen tarjoutuu lukuisia mahdollisuuksia mm. avoimen yliopiston koulutustarjonnan, täydennyskoulutuksen ja tiedekuntien täydentävien opintokokonaisuuksien kautta.

Maisteriohjelmat

Saamelaisen kulttuurin maisteriohjelma

Oppiaine keskittyy saamelaista yhteiskuntaa ja kulttuuria koskevaan tietoon ja tutkimukseen, mutta yhteiskuntaa ja kulttuuria tarkastellaan laajemminkin muiden pohjoisten kulttuurien sekä alkuperäiskansojen perspektiivistä. Saamelainen kulttuuri ja saamen kieli ovat sidoksissa pohjoismaiden historiallisiin, yhteiskunnallisiin ja oikeudellisiin oloihin. Muihin alkuperäiskansoihin saamelaisia yhdistävät samankaltaiset historialliset vaiheet, sosiaaliset ja yhteiskunnalliset olot sekä vaatimus perinteisiin oikeuksiin.

Opetuksen tarkoituksena on antaa yleistietoa saamelaisten ja muiden alkuperäiskansojen yhteiskunnan eri puolista ja siten lisätä ymmärrystä ja kiinnostusta niiden asioihin. Pyrkimyksenä on myös antaa syvällisempiä valmiuksia tuleville tiedottajille, virkamiehille ja tutkijoille. Opettajina kursseilla toimivat saamelaiset, suomalaiset ja ulkomaalaiset asiantuntijat. Opetuskielenä on yleensä suomi, mutta tarpeen mukaan myös saame, englanti tai ruotsi.

Tutkijanuran lisäksi opinnot antavat pätevyyttä kulttuuri- ja tiedotusalalle niin saamelaiskulttuurin sisällä kuin kansainvälisessä toiminnassa. Oppiaine on paitsi monikielinen myös monitieteinen. Sopivia sivuaineita ovat kulttuuriantropologian, historia-aineiden ja saamen kielen lisäksi niin informaatiotutkimus kuin eri filologiatkin.
 

Perustiedot

Tutkinnon nimi: 
Filosofian maisteri (FM)
Sisäänotto: 
3
Opintojen kesto: 
2 vuotta
Laajuus: 
120
Opetuskieli: 
Suomi, saame ja englanti
Valmistuneiden työnimikkeitä: 
Tutkija
Toimittaja
Tulttuurituottaja
Hallinnollinen virkamies
+358 (0)294 483489
veli-pekka.lehtola (at) oulu.fi
+358 (0)294 483486
marjatta.jomppanen (at) oulu.fi
Lukuvuosimaksu EU/ETA-alueen ulkopuolisille : 
Ei lukuvuosimaksua

Hakeminen ja valintaperusteet

Seuraava hakuaika: 
15.12.2014 - 30.1.2015 (klo 15.00 UTC +2)
Hae opiskelijaksi: 

Maisteriohjelmaan haetaan sähköisessä yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi