Koulutustarjonta 2016-2017, arkisto

Oulun yliopisto tarjoaa monenlaisia opiskeluvaihtoehtoja. Perus- ja jatkotutkintoon tähtäävät koulutukset sekä eri maisteriohjelmat tuottavat työelämässä arvostetun yliopistotutkinnon. Lisäksi osaamisen päivittämiseen tarjoutuu lukuisia mahdollisuuksia mm. avoimen yliopiston koulutustarjonnan, täydennyskoulutuksen ja tiedekuntien täydentävien opintokokonaisuuksien kautta.

Koulutusohjelmat ja oppiaineet (5-6-vuotiset)

Kemian tutkinto-ohjelma

Luonnontieteellisen maailmankuvan mukaan elämä maapallolla syntyi, kun hiilidioksidi, vesi ja ammoniakki sekä muut yhdisteet reagoivat keskenään. Kemia on tieteenala, joka tutkii kuinka aineet käyttäytyvät ja reagoivat toistensa kanssa.

Opetus ja tutkimus kemian tutkinto-ohjelmassa ovat keskittyneet materiaalien kemiaan ja kestävään kemiaan. Materiaalien kemiassa yhdistyvät molekyylitason nanotehtaat, katalyytit, valoa säteilevät mikrorakenteet ja niiden laskennallinen tutkimus. Kestävän kemian tutkimuksen tavoitteena on edistää huomispäivän ympäristöystävällistä yhteiskuntaa. Ympäristöystävälliset teollisuusprosessit, uusiutuvien raaka-aineiden käyttö ja arvokkaiden kemikaalien talteenotto eri materiaaleista ovat esimerkkejä tutkinto-ohjelman kestävän kemian tutkimuksista.

Kuva:
Juha Sarkkinen

Perustiedot

Sisäänotto:
Opintojen kesto:
5 vuotta (3+2)
Laajuus:
300 op (180+120)
Opetuskieli:
suomi
Valmistuneiden työnimikkeitä:
Tuotekehityskemisti
Laboratorio- tai tutkimuspäällikkö
Analyytikko
Tutkija
Kemian opettaja
leena.kaila (at) oulu.fi
vieno.kopsa-moilanen (at) oulu.fi

Hakeminen ja valintaperusteet

Seuraava hakuaika:
16.3.2016 - 6.4.2016 (klo 15.00 UTC +3)
Hae opiskelijaksi:

Tutkinto-ohjelmaan haetaan valtakunnallisessa sähköisessä yhteishaussa opintopolku.fi.

Oikopolut