Uutiset

8.5.2020 Uutinen

Mikroyrittäjyyden verkkokoulutukset käynnistettiin toukokuun alussa

Suomen ensimmäinen mikroyrittäjyyden koulutus alkoi kahdella täydennyskoulutuskurssilla toukokuun ensimmäisellä viikolla. Mikroyrittäjyyden perusteisiin keskittyvä Vahva yrittäjä -osaamisilla ja voimavaroilla tulosta -täydennyskoulutuskurssi tarjotaan maksuttomana kaikille mikro- ja yksinyrittäjille.

5.5.2020 Uutinen

SoloENTRE -hankkeen videokoulutus alkaa 6. toukokuuta

SoloENTRE -hankkeen osana järjestettävä videokoulutus

16.4.2020 Uutinen

MicroENTREn® uusi kehityspäällikkö aloittanut tehtävässään

Juristi, ekonomi Martti Saarela on aloittanut Kerttu Saalasti Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREn® kehityspäällikkönä 1.3.2020 alkaen. Saarela on toiminut tutkijana Kerttu Saalasti Instituutissa vuodesta 2005 lähtien ja ollut mukana käynnistämässä MicroENTREn® toimintaa vuonna 2011. Saarela viimeistelee parhaillaan tuotantotalouden alan väitöskirjaansa.

9.4.2020 Uutinen

Interested in Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship with us?

Microentrepreneurship Center of Excellence MicroENTRE® at Kerttu Saalasti Institute is looking for applicants for the MSCA Individual Fellowship call 2020 to join our multidisciplinary research team.

26.3.2020 Uutinen

Tutkijat: Mikro- ja yksinyrittäjät tarvitsevat nopeasti suoraa tukea ja neuvontaa

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne koskee taloudellisesti kriittisimmin mikroyrityksiä (alle 10 henkilöä), erityisesti yksinyrittäjiä. Kaikista Suomen yrittäjistä 69% on yksinyrittäjiä.

23.3.2020 Uutinen

Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

Oulun yliopisto on siirtynyt kokonaan etäopiskeluun ja sulkenut kampuksensa opiskelijoilta valtioneuvoston 16.3.2020 antaman linjauksen mukaisesti. Tilojen sulkeminen on voimassa 13.4. saakka.

10.3.2020 Uutinen

Uusi projektitutkija ja Etelä-Savon ydinryhmäverkoston aluevastaava aloittanut MicroENTRE®ssä

MicroENTREn uutena projektitutkijana ja Etelä-Savon ydinryhmäverkoston toisena aluevastaavana on aloittanut KTM Santeri Halonen.

3.3.2020 Uutinen

Ministeri Kosonen: Mikroyrittäjyyden tutkimusta ja koulutusta tarvitaan

-Tutkittu tieto mikroyrittäjistä ja mikroyrityksistä on tärkeää, itsekin yrittäjänä toiminut tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen totesi Nivalassa tutustuessaan Oulun yliopis

20.12.2019 Uutinen

Nivalan Teollisuuskylältä lahjoitus tieteen tukemiseen

Nivalan Teollisuuskylä Oy:n hallitus päätti lahjoittaa Kerttu Saalasti säätiölle tulevan juhlavuoden kunniaksi 10.000 euroa alueen tieteen tukemiseen. Toimitusjohtaja Kaisa Liinamaa ojensi lahjoituksen säätiön asiamies Matti Muhokselle.

12.12.2019 Uutinen

Mikroyrittäjän monet roolit uuvuttavat

Mitä pienempi yritys, sitä suurempi merkitys on yrittäjän työhyvinvoinnilla. Oulun yliopiston Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE tarttui aihepiiriin Suomen Akatemian rahoittamassa Promo @ Work-hankkeessa. Keinoja yrittäjän uupumisen välttämiseksi löytyi useita.

9.12.2019 Uutinen

Instittuutti hakee suunnittelijaa Mikroyrittäjyyden koulutukseen

Kerttu Saalasti Instituutti käynnistää vuonna 2020 tutkimukseen perustuvan Mikroyrittäjyyden koulutuksen, joka mahdollistaa jatkuvan oppimisen sekä ketterän ja ennakoivan vastaamisen nopeasti muutt

14.11.2019 Uutinen

MicroENTRE® tavaramerkiksi

Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyskeskuksen MicroENTRE® -tunnus on rekisteröity tavaramerkiksi Patentti- ja rekisterihallituksen toimesta 31.10.2019.

11.11.2019 Uutinen

MicroENTRE®n tutkijat Työelämän tutkimuspäivillä 7.-8.11.2019

MicroEntren tutkijat olivat mukana Työelämän tutkimuspäivillä Tampereella. Tapahtuma järjestettiin teemalla "Reilu, toimeentuloon riittävä ja palkitseva työ kaikille".

7.11.2019 Uutinen

Ydinryhmätoiminta laajenemassa Etelä-Savoon, haussa ydinryhmäyrityksiä

Ydinryhmätoiminnan laajenemisessa Etelä-Savoon otettiin ensimmäiset konkreettiset askeleet 6.11. Mikkelissä, jossa oli Mikro-X hankkeen rahoittajien kick-off -tilaisuus.

Etelä-Savon maakuntaliiton edustajien Anne Kokkosen ja Kirsi-Maaria Piispasen johdolla tarkennettiin hankesisältöä kustannusten kannalta. Keskustelevassa ja informatiivisessa tilaisuudessa oli mukana yli 10 henkilöä XAMK’ista ja Oulun yliopiston MicroENTREstä.

Hankkeen toiminta käynnistyy pikkuhiljaa, ensimmäisenä toimintona on ydinryhmäyritysten kokoaminen. Haussa on Etelä-Savon alueelta mikro- ja pk-yrityksiä ydinryhmätoimintaan. Jos kaipaat vertaisverkostoa, harkitset yrityksesi  kehittämistä, laajentamista, tai kansainvälistymistä, otathan yhteyttä kyllikki.taipale-eravala@oulu.fi tai +358 50 576 5764.

Kehittämisterveisin,

Kyllikki Taipale-Erävala

Tutkijatohtori

MicroENTRE

28.10.2019 Uutinen

Tutkija Kiotosta MicroENTRE®n seminaarivieraana

Kioton yliopiston apulaisprofessori Will Baber luennoi 28.

15.10.2019 Uutinen

MindBusiness-hankkeelle kansainvälistä näkyvyyttä

MindBusiness-hankkeen edustajia osallistui syyskuussa pidettyyn GCEC (Global Consortium of Entrepreneurship Centers) konferenssiin, jossa he esittelivät hankkeessa kehitetyn yrit

2.10.2019 Uutinen

Kansainvälistyminen ja kumppanuusverkosto välttämätön tulevaisuuden menestyjille

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin, Nivalan Teollisuuskylän, Nivalan kaupungin ja Nivala-Haapajärven seutu NIHAK:n edustajat osallistuivat Vilnan yliopiston ja kaupungin vieraina syyskuun lopussa järjestettyyn opinto- ja yhteistyötapaamiseen Liettuassa. Kerttu Saalasti Instituutti ja Vilnan yliopiston Kauppakorkeakoulu ovat partnereina vuonna 2017 alkaneessa Interreg Baltic Sea Region -rahoitteisessa hankkeessa. Matkan yhtenä tavoitteena oli laajentaa ja syventää yhteistyötä.

18.9.2019 Uutinen

Tuotantoteknologiat ja osaaminen Kerttu Saalasti seminaarin keskiössä

XIX Kerttu Saalasti seminaari kokosi lähes sata henkeä Nivalan teknologiakeskukseen keskustelemaan tuotannollisesta toiminnasta, sen tulevaisuudesta ja osaamistarpeista.

17.9.2019 Uutinen

Ministeri Kosonen XIX Kerttu Saalasti seminaarissa: Hallitus vahvistaa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen asemaa

-Oulun yliopiston juuret ovat suomalaisessa sivistysajattelussa.

2.9.2019 Uutinen

Rahoitusta alueiden kilpailukykyä edistävälle eurooppalaiselle hankkeelle

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti on mukana Interreg Europe -ohjelman rahoittamassa projektissa, jonka avulla tuotetaan eurooppalaisten rakennemuutosalueiden yritysten kilpailukykyä tukevia uusia ratkaisuja. Suomessa kohdealueeksi on valittu Pyhäjärvi. Pyhäsalmen kaivoksen lopettaminen Pyhäjärvellä on merkittävä haaste alueen mikro- ja pk-yritysten toiminnalle, ja siksi hankkeessa etsitään yritystoimintaa ja työllisyyttä tukevia ratkaisuja.

2.9.2019 Uutinen

Mikroyritykset ja niiden toimintaedellytysten vahvistaminen instituutin tutkimustoiminnan keskiössä

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti on kansainvälinen tutkimusinstituutti, joka vastaa tällä hetkellä pääasiassa mikroyrityksiin ja niiden toimintaedellytyksiin kohdistuvasta tutkimustoimi

28.8.2019 Uutinen

Hauskaa, haastavaa ja motivoivaa!

-Alueellisen erinomaisuuden tutkimusjohtajana saan hienon mahdollisuuden päästä ryhmäni kanssa avainpaikalta tekemään tulevaisuuteen katsovaa laajan perspektiivin tutkimusta, jolla on merkitystä ih

28.8.2019 Uutinen

Mikroyrityksen johtamisen haasteet muuttuvassa ympäristössä

Pohjoismaiset johtamisen tutkijat kokoontuivat viime viikolla Vaasaan järjestyksessään 25. Nordic Academy of Management -konferenssiin, jonka teeman oli Pohjoinen energia.

31.7.2019 Uutinen

Isoherraselle dosentin arvo

Oulun yliopisto on myöntänyt dosentin arvon tekniikan tohtori Ville Isoherraselle. Dosentuurin alana on strateginen johtaminen, toiminnallinen erinomaisuus sekä tiedolla johtaminen.

Haapajärveltä lähtöisin oleva Isoherranen toimi aikaisemmin Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin johtajana sekä Kerttu Saalasti säätiön asiamiehenä. Nykyisin hän on tuotehallinnasta ja jälkimarkkinoinnista vastaavana johtajana terveysteknologia-alan yrityksessä.

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti onnittelee Ville Isoherrasta.

 

Yhteystiedot: 9Solutions Oy, Ville Isoherranen, ville.isoherranen@9solutions.fi, 040 4570858