Uutiset

14.11.2019 Uutinen

MicroENTRE® tavaramerkiksi

Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyskeskuksen MicroENTRE® -tunnus on rekisteröity tavaramerkiksi Patentti- ja rekisterihallituksen toimesta 31.10.2019.

11.11.2019 Uutinen

MicroENTRE®n tutkijat Työelämän tutkimuspäivillä 7.-8.11.2019

MicroEntren tutkijat olivat mukana Työelämän tutkimuspäivillä Tampereella. Tapahtuma järjestettiin teemalla "Reilu, toimeentuloon riittävä ja palkitseva työ kaikille".

7.11.2019 Uutinen

Ydinryhmätoiminta laajenemassa Etelä-Savoon, haussa ydinryhmäyrityksiä

Ydinryhmätoiminnan laajenemisessa Etelä-Savoon otettiin ensimmäiset konkreettiset askeleet 6.11. Mikkelissä, jossa oli Mikro-X hankkeen rahoittajien kick-off -tilaisuus.

Etelä-Savon maakuntaliiton edustajien Anne Kokkosen ja Kirsi-Maaria Piispasen johdolla tarkennettiin hankesisältöä kustannusten kannalta. Keskustelevassa ja informatiivisessa tilaisuudessa oli mukana yli 10 henkilöä XAMK’ista ja Oulun yliopiston MicroENTREstä.

Hankkeen toiminta käynnistyy pikkuhiljaa, ensimmäisenä toimintona on ydinryhmäyritysten kokoaminen. Haussa on Etelä-Savon alueelta mikro- ja pk-yrityksiä ydinryhmätoimintaan. Jos kaipaat vertaisverkostoa, harkitset yrityksesi  kehittämistä, laajentamista, tai kansainvälistymistä, otathan yhteyttä kyllikki.taipale-eravala@oulu.fi tai +358 50 576 5764.

Kehittämisterveisin,

Kyllikki Taipale-Erävala

Tutkijatohtori

MicroENTRE

28.10.2019 Uutinen

Tutkija Kiotosta MicroENTRE®n seminaarivieraana

Kioton yliopiston apulaisprofessori Will Baber luennoi 28.

15.10.2019 Uutinen

MindBusiness-hankkeelle kansainvälistä näkyvyyttä

MindBusiness-hankkeen edustajia osallistui syyskuussa pidettyyn GCEC (Global Consortium of Entrepreneurship Centers) konferenssiin, jossa he esittelivät hankkeessa kehitetyn yrit

2.10.2019 Uutinen

Kansainvälistyminen ja kumppanuusverkosto välttämätön tulevaisuuden menestyjille

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin, Nivalan Teollisuuskylän, Nivalan kaupungin ja Nivala-Haapajärven seutu NIHAK:n edustajat osallistuivat Vilnan yliopiston ja kaupungin vieraina syyskuun lopussa järjestettyyn opinto- ja yhteistyötapaamiseen Liettuassa. Kerttu Saalasti Instituutti ja Vilnan yliopiston Kauppakorkeakoulu ovat partnereina vuonna 2017 alkaneessa Interreg Baltic Sea Region -rahoitteisessa hankkeessa. Matkan yhtenä tavoitteena oli laajentaa ja syventää yhteistyötä.

18.9.2019 Uutinen

Tuotantoteknologiat ja osaaminen Kerttu Saalasti seminaarin keskiössä

XIX Kerttu Saalasti seminaari kokosi lähes sata henkeä Nivalan teknologiakeskukseen keskustelemaan tuotannollisesta toiminnasta, sen tulevaisuudesta ja osaamistarpeista.

17.9.2019 Uutinen

Ministeri Kosonen XIX Kerttu Saalasti seminaarissa: Hallitus vahvistaa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen asemaa

-Oulun yliopiston juuret ovat suomalaisessa sivistysajattelussa.

2.9.2019 Uutinen

Rahoitusta alueiden kilpailukykyä edistävälle eurooppalaiselle hankkeelle

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti on mukana Interreg Europe -ohjelman rahoittamassa projektissa, jonka avulla tuotetaan eurooppalaisten rakennemuutosalueiden yritysten kilpailukykyä tukevia uusia ratkaisuja. Suomessa kohdealueeksi on valittu Pyhäjärvi. Pyhäsalmen kaivoksen lopettaminen Pyhäjärvellä on merkittävä haaste alueen mikro- ja pk-yritysten toiminnalle, ja siksi hankkeessa etsitään yritystoimintaa ja työllisyyttä tukevia ratkaisuja.

2.9.2019 Uutinen

Mikroyritykset ja niiden toimintaedellytysten vahvistaminen instituutin tutkimustoiminnan keskiössä

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti on kansainvälinen tutkimusinstituutti, joka vastaa tällä hetkellä pääasiassa mikroyrityksiin ja niiden toimintaedellytyksiin kohdistuvasta tutkimustoimi

28.8.2019 Uutinen

Hauskaa, haastavaa ja motivoivaa!

-Alueellisen erinomaisuuden tutkimusjohtajana saan hienon mahdollisuuden päästä ryhmäni kanssa avainpaikalta tekemään tulevaisuuteen katsovaa laajan perspektiivin tutkimusta, jolla on merkitystä ih

28.8.2019 Uutinen

Mikroyrityksen johtamisen haasteet muuttuvassa ympäristössä

Pohjoismaiset johtamisen tutkijat kokoontuivat viime viikolla Vaasaan järjestyksessään 25. Nordic Academy of Management -konferenssiin, jonka teeman oli Pohjoinen energia.

31.7.2019 Uutinen

Isoherraselle dosentin arvo

Oulun yliopisto on myöntänyt dosentin arvon tekniikan tohtori Ville Isoherraselle. Dosentuurin alana on strateginen johtaminen, toiminnallinen erinomaisuus sekä tiedolla johtaminen.

Haapajärveltä lähtöisin oleva Isoherranen toimi aikaisemmin Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin johtajana sekä Kerttu Saalasti säätiön asiamiehenä. Nykyisin hän on tuotehallinnasta ja jälkimarkkinoinnista vastaavana johtajana terveysteknologia-alan yrityksessä.

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti onnittelee Ville Isoherrasta.

 

Yhteystiedot: 9Solutions Oy, Ville Isoherranen, ville.isoherranen@9solutions.fi, 040 4570858

30.7.2019 Uutinen

Innovatiivista valoa innovatiivisiin tiloihin

Mia Pujolin opinnäytetyö ”Lighting at the End of the Tunnel-The Design of Adaptive and Intelligent Lighting for an Underground Workspace” (2019) tutkii älykkään valaistuksen ja järjestelmi

8.7.2019 Uutinen

Haastateltavana Verônica Angélica Freitas de Paula

Professori Verônica Angélica Freitas de Paula Uberlândian yliopistosta (UFU) vieraili Suomessa vuoden 2019 kesällä.

4.7.2019 Uutinen

Vierailu Pyhäsalmen kaivoksessa

Kesäkuussa Jari Joutsenvaara ja Henna-Maria Karjalainen Kerttu Saalasti Instituutista esittelivät Pyhäsalmen kaivosta Suomessa vierailevalle professori Verônica Angélica Freitas de Paulalle Uberlân

24.6.2019 Uutinen

Miljoona euroa teräksen lämpökäsittelyn tutkimiseen

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) -ryhmä on saanut mittavan rahoituksen teräksen ultranopean lämpökäsittelyn tutkimukseen. Pohjoismaisen yhteistyöhankkeen avulla edistetään siirtymistä terästuotannossa perinteisestä uunikuumennuksesta korkeataajuuksiseen induktiokuumennukseen. Muutos mahdollistaa mm. tuotantolinjojen lyhentämisen ja tehostamisen terästuotannossa sekä alan teollisuuden ja yritysten kilpailukyvyn parantamisen.

5.6.2019 Uutinen

Agriculture Innovation –konferenssi elokuussa Oulussa

Oulun yliopistolla järjestetään 7.-9.

31.10.2018 Uutinen

Matti Muhos Kerttu Saalasti Instituutin johtajaksi

Kerttu Saalasti Instituutin johtajaksi on valittu 1.11.2018 lukien dosentti, TkT Matti Muhos.

6.7.2018 Uutinen

Instituutti hakee uutta johtajaa

Kerttu Saalasti Instituutissa on käynnistynyt rekrytointiprosessi avoinna olevalle johtajan paikalle. Johtajan työskentelypaikka sijaitsee Instituutin päätoimipisteessä Nivalassa.

10.4.2018 Uutinen

Mikroyritykset haluavat kasvaa, mutta riskinottokykyä puuttuu

Valtaosa pohjoissuomalaisista mikroyrityksistä haluaa kasvaa. Kasvuun tarvitaan kuitenkin nykyistä vahvempaa riskinottoa.

20.3.2018 Uutinen

Instituutin johtaja uuteen tehtävään

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin johtaja tekniikan tohtori Ville Isoherranen siirtyy teknologiayritykseen johtotehtäviin huhtikuun puolivälissä.

13.10.2017 Uutinen

Tutkimusseminaarista lisää työhyvinvointia

Mielekäs työ on työhyvinvoinnin pohja

26.9.2017 Uutinen

UUTTA LIIKETOIMINTAA JA INNOVAATIOITA MAAN ALLA

-Itämeren alueen yhteisen kehittämisen tavoitteena on luoda parhaat palvelukäytännöt ja niitä tukevat määrittelyt uuden liiketoiminnan kehittymiselle ja tieteellisille löydöille maanalaisissa tiloi