Uutiset

25.11.2020 Uutinen

FMT-päivien tunnelmia Nivalasta

SoloENTRE ja Yrittävä kulttuuri -hanke osallistui FMT-päivien järjestelyihin Nivalan Teknologiakeskuksessa 24. marraskuuta. Tapahtuma kokosi paikan päällä verkostoitujien lisäksi seminaariosallistujia myös etäyhteyden välityksellä. Teknologiakeskuksessa livenä puhuttujen esitysten striimaaminen verkkoon ja vastavuoroisesti verkkopalvelun kautta keskuksen kokoustilan screenille heijastetut etäesitykset valaisivat yrittäjyyttä ja yritystoimintaa monelta eri kantilta. Kansainvälisyys oli päivän keskeinen teema.   

10.11.2020 Uutinen

Tutkimus, liiketoiminta ja kansainvälisyys lyövät kättä FMT-päivänä 24.11.2020

Miten tutkimus auttaa luomaan uutta liiketoimintaa? Mistä löytyisi uusia yhteistyökumppaneita? Millaista apua on tarjolla kansainvälistymiseen?

Nivalassa 24.11. järjestettävä Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) -päivä esittelee alan uusinta tutkimusta ja tulevaisuuden näkymiä. Myös yritysten liiketoimintamahdollisuudet ja kansainvälisyys ovat vahvasti esillä. Tapahtuma tarjoaa samalla yrittäjille, tutkijoille, asiantuntijoille ja opiskelijoille tilaisuuden verkostoitua.  

FMT-päivän järjestävät NIHAK, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT)- ja MicroENTRE-tutkimusryhmät sekä Nivalan Teollisuuskylä Oy. Kaikille avoimiin tilaisuuksiin on mahdollista osallistua etäyhteyden kautta tai paikan päällä.
 

1.10.2020 Uutinen

Dosentin arvo TKT Kai Hänniselle

Oulun yliopisto on myöntänyt dosentin arvon MicroENTRE®n tutkijatohtori Kai Hänniselle. Dosentuurin alana on tuotantotalous, erityisesti tuotekehitys pienyritysten kestävässä kasvussa.

25.9.2020 Uutinen

Kansainvälisellä yhteistyöllä alueellista vaikuttavuutta

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutilla on kasvava, aktiivinen kansainvälinen yhteistyöverkosto. Syyskuussa järjestetyssä XX Kerttu Saalasti seminaarissa yhtenä teemana olikin kansainvälisyys. Koronapandemian vuoksi ulkomaalaisten puhujien vierailu ei ollut mahdollista. Digitaalisuutta ja etäyhteyksiä hyödyntäen Kansainvälisellä yhteistyöllä alueellista vaikuttavuutta -osion puheenvuorot voitiin kuitenkin toteuttaa.

25.9.2020 Uutinen

Ministeri Tuppurainen XX Kerttu Saalasti seminaarissa: Eurooppalainen koulutus maailman parhaaksi

-Kaipaan asioiden ratkaisuihin enemmän yhteisymmärrystä ja valtakunnallista näkemystä, Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen lainasi Kerttu Saalastia valtioneuvoston videotervehdyksessä. XX Kerttu Saalasti seminaarissa puhunut Tuppurainen nosti esille Saalastin merkityksen Oulun yliopiston perustamisessa ja alueellisen tasa-arvon edistämisessä.

23.9.2020 Uutinen

MicroENTRE®:n palvelukokonaisuus mikroyritysten kasvun haasteisiin

SoloENTRE-hankkeessa on aloitettu mikroyrittäjille suunnatun mikroyrityksien palvelukokonaisuuden toteutus. Palvelukokonaisuus tukee mikroyrityksiä kasvuvalmiuteen ja kasvunhallintaan liittyvissä toimissa. Palvelukokonaisuuden toteutus tapahtuu yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan mikroyritysten ja yrityspalveluorganosaatioiden kanssa. Palvelun SoloENTRE-hankkeelle tuottaa sähköisesti Codemate Oy ja se otetaan käyttöön vuoden 2020 loppuun mennessä.

23.9.2020 Uutinen

Yrittävän kulttuurin johtamisen ja kehittämisen verkkopalvelu koulutusorganisaatioille

SoloENTRE-hankkeessa on aloitettu koulutusorganisaatioille suunnatun yrittävän kulttuurin itsearviointipalvelun toteutus. Palvelu tukee oppilaitosten yrittäjyyskasvatusta. Palvelun toteutus tapahtuu yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan yrityspalveluorganosaatioiden sekä eri kouluasteiden välillä. Palvelun SoloENTRE-hankkeelle tuottaa sähköisesti Codemate Oy ja se otetaan käyttöön vuoden 2020 loppuun mennessä.

22.9.2020 Uutinen

Rehtori Jouko Niinimäki XX Kerttu Saalasti seminaarissa: Yhtä aikaa lokaali ja globaali pärjää nyt ja tulevaisuudessa

XX Kerttu Saalasti seminaarissa 21.9. puhunut rehtori Jouko Niinimäki tarkasteli Oulun yliopiston ja sen Kerttu Saalasti Instituutin merkitystä jälkiteollisen yhteiskuntamuutoksen keskellä. Kun tekeminen ja osaaminen ovat kansainvälisessä tiedeyhteisössä arvostettuja ja niillä on vahva sidos toiminta-alueeseen, antaa näyttöön perustuva tieto yhteistyökumppaneille, niin yrityksille kuin muillekin toimijoille, konkreettista hyötyä toiminnan kehittämiseen.

21.9.2020 Uutinen

Tallenne juhlaseminaarista 21.9.2020

Kansainvälisyys ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen olivat teemoina XX Kerttu Saalasti seminaarissa 21.9.2020.

21.9.2020 Uutinen

Rajat ylittävään matkailuun uusia mahdollisuuksia: sähköinen viisumi Venäjälle 1.1.2021 alkaen

Venäjällä on tehty päätös sähköisen viisumin käyttöönotosta maan rajojen ylittämiseen 1.1.2021. Viisumi oikeuttaa jopa 16 päivän kertamatkaan koko Venäjän alueella. (https://sozd.duma.gov.ru/bill/945923-7 )

19.9.2020 Uutinen

Juhlavuoden esite: 20 erinomaista vuotta

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin 20 erinomaista vuotta kertoo idean voimasta, yrittäjäasenteesta, sitoutumisesta ja yhdessä tekemisestä. Välähdyksen toiminnastamme saat juhlavuoden esitteen kautta.

8.9.2020 Uutinen

Kannamme vastuuta -palkinto esimerkillisestä toiminnasta

Yliopistoyhteisö palkitsi Kerttu Saalasti Instituutin lukuvuoden avajaisten yhteydessä esimerkillisestä toiminnasta.

1.9.2020 Uutinen

SoloENTRE -hankkeen syksyn videokoulutus käynnistyy 14. syyskuuta

Viime keväänä SoloENTRE -hankkeen osana järjestetty verkkovälitteinen videokoulutus uusitaan koronavirustilanteen johdosta tänä syksynä.

26.8.2020 Uutinen

Julkaisu: Yritysverkosto vahvistaa yrittäjämäisiä toimintoja

Mikroyrittäjyyskeskuksen uudessa tutkimusjulkaisussa on analysoitu valtakunnallisesti toimivaa MicroENTRE Yritysverkostoa yrittäjämäisiä toimintoja vahvistavana käytäntöyhteisönä (Community of Practice). Tutkimuksen tekijät ovat Anna-Mari Simunaniemi, Riitta Forsten-Astikainen, Kai Hänninen ja Matti Muhos.

15.6.2020 Uutinen

MicroENTRE®n kehityspäällikkö väitteli tohtoriksi

MicroENTRE®n kehityspäällikkö, juristi ja ekonomi Martti Saarela väitteli tohtoriksi Oulun yliopiston luentosalissa L7 Linnanmaalla 12. kesäkuuta 2020.

12.6.2020 Uutinen

ARVO EDISTÄÄ VÄHÄHIILISYYTTÄ

ARVO eli Vähähiilinen yritysekosysteemi maaseudun ratkaisuna kestävään kasvuun –projektin käytännön toiminta alkaa elokuussa. Projektissa kehitetään vähähiilistä yritysekosysteemia Nivala-Haapajärven alueella sekä Nivalan Teollisuuskylässä.

10.6.2020 Uutinen

Digitukipalveluja mikroyrittäjille COVID-19-kriisistä selviämiseen

Oulun yliopisto tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan mikroyrittäjille SISUa ja digiä yrittäjyyteen -hankkeessa tukipalveluja ja täsmätukea COVID19-kriisistä selviytymiseen. Talouden äkillisesti poikkeustilaan sysännyt Covid-19-pandemia on asettanut erityisesti mikroyrittäjät haastavaan asemaan.

8.5.2020 Uutinen

Mikroyrittäjyyden verkkokoulutukset käynnistettiin toukokuun alussa

Suomen ensimmäinen mikroyrittäjyyden koulutus alkoi kahdella täydennyskoulutuskurssilla toukokuun ensimmäisellä viikolla. Mikroyrittäjyyden perusteisiin keskittyvä Vahva yrittäjä -osaamisilla ja voimavaroilla tulosta -täydennyskoulutuskurssi tarjotaan maksuttomana kaikille mikro- ja yksinyrittäjille.

5.5.2020 Uutinen

SoloENTRE -hankkeen videokoulutus alkaa 6. toukokuuta

SoloENTRE -hankkeen osana järjestettävä videokoulutus

16.4.2020 Uutinen

MicroENTREn® uusi kehityspäällikkö aloittanut tehtävässään

Juristi, ekonomi Martti Saarela on aloittanut Kerttu Saalasti Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTREn® kehityspäällikkönä 1.3.2020 alkaen. Saarela on toiminut tutkijana Kerttu Saalasti Instituutissa vuodesta 2005 lähtien ja ollut mukana käynnistämässä MicroENTREn® toimintaa vuonna 2011. Saarela viimeistelee parhaillaan tuotantotalouden alan väitöskirjaansa.

9.4.2020 Uutinen

Interested in Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship with us?

Microentrepreneurship Center of Excellence MicroENTRE® at Kerttu Saalasti Institute is looking for applicants for the MSCA Individual Fellowship call 2020 to join our multidisciplinary research team.

26.3.2020 Uutinen

Tutkijat: Mikro- ja yksinyrittäjät tarvitsevat nopeasti suoraa tukea ja neuvontaa

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne koskee taloudellisesti kriittisimmin mikroyrityksiä (alle 10 henkilöä), erityisesti yksinyrittäjiä. Kaikista Suomen yrittäjistä 69% on yksinyrittäjiä.

23.3.2020 Uutinen

Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

Oulun yliopisto on siirtynyt kokonaan etäopiskeluun ja sulkenut kampuksensa opiskelijoilta valtioneuvoston 16.3.2020 antaman linjauksen mukaisesti. Tilojen sulkeminen on voimassa 13.4. saakka.