Nuoret tekevät tulevaisuuden -webinaari 9.2.2021 klo 12-15

Tiistai, tammikuu 26, 2021

Nuoret tekevät tulevaisuuden -webinaarissa SITRAn tulevaisuusasiantuntija Mikko Dufva haastaa pohtimaan tulevaisuuden koulutusta muutosten valossa. Muutokseen voidaan vastata yhdessä esimerkiksi soveltamalla Akatemia-mallin tiimiopettajuutta. Webinaarissa tiimiopettajat valottavat, miten tämä toteutetaan käytännössä. Nuorten yrittäjien paneelikeskustelussa mukana on sekä ammatillisen että korkeakoulun opetuksen kautta yrittäjyydelle altistuneita ja sitä kokeilevia nuoria.

Oulusta ammattiopisto Luovin tiloista livestriimattava webinaari on suunnattu koulutuksen järjestäjille, opettajille ja opiskelijoille. Ilmoittautuminen  2.2.2021 mennessä https://link.webropolsurveys.com/S/1B486D6FAD85AC96 .

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä kolme kuluvana keväänä päättyvää hanketta: ESR-rahoitteiset Lakeuden Portaat -hanke ja Yrittäjyyskasvatuksen toiminnallistaminen – ToTyk sekä EAKR-rahoitteinen SoloEntre ja Yrittävä kulttuuri -hanke. Hankkeissa on vastattu muutostarpeeseen: opettajat tarvitsevat uutta tapaa toimia muuttuvassa tulevaisuudessa. Opiskelijoiden tapa toimia on uudenlainen, yritteliäs toimintatapa.

Hankkeiden kautta yrittäjyyttä ja yrittäjyyspedagogiikkaa on viety joka kouluasteella merkittävästi eteenpäin. Taustalla tässä on Pohjois-Pohjanmaan yrittäjyyskasvatuksen strategiassa ja toimintaohjelmassa (www.minunpolkuni.fi ) kuvattu yrittäjyyden ehjä polku.

Hankkeissa järjestettyihin opettajille suunnattuihin koulutuksiin on vuosien 2018-2020 aikana osallistunut useita satoja opettajia eri kouluasteilta. Hankkeissa on kokeiltu ja kehitetty yrittäjämäisiä toimintatapoja sekä testattu yrittäjänä toimimista esimerkiksi osuuskunta-, 4H- tai NY-toiminnan kautta, jolloin opiskelijat sisäistävät uuden yritteliään kulttuurin. SoloEntre ja Yrittävä kulttuuri -hanke edistää yrittävää kulttuuria koko maakunnan tasolla. SoloEntren yrittäjyysasenteita ja yrittävää kulttuuria Pohjois-Pohjanmaalla koskevan tutkimuksen tulosten mukaan maakunnassa yrittäjyyden ilmapiiri onkin erittäin positiivinen aiempiin tutkimuksiin verrattuna.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja olemme haastateltavissa hankkeiden toimintaan ja tuloksiin liittyen.

Yrittäjyyskasvatuksen strategian toiminnallistaminen, projektipäällikkö Kaija Arhio, Centria-ammattikorkeakoulu, Ylivieska, kaija.arhio@centria.fi 044 4492570

Lakeuden Portaat, projektipäällikkö Jouni Kaksonen, Oulun seudun ammattioppilaitos, Kempele, jouni.kaksonen@osao.fi 044 7037894 tai Katja Koskinen, Ammattiopisto Luovi, Oulu, katja.koskinen@luovi.fi 040 3193272

SoloEntre ja Yrittävä kulttuuri -hanke, projektipäällikkö Leena Eskola, Oulun yliopisto, Kerttu Saalasti Instituutti, Nivala, leena.eskola@oulu.fi 040 0906103 tai Oulu, projektitutkija Jouni Hintikka, jouni.hintikka@oulu.fi 050 4758328

Liitteenä tilaisuuden mainos.