3D-tulostus muuttaa maailmaa Tulevaisuuden Tuotantoteknologiat (FMT) –päivä Nivalassa 17.5.2017

-Tänä vuonna erityisenä teemana on 3D-metallitulostus, tutkimusjohtaja Kari Mäntyjärvi sanoo.

-Muita aiheita ovat mm. ainetta lisäävä valmistus ja seuraavan sukupolven ruostumaton teräs, Mäntyjärvi kertoo Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin FMT-tutkimusryhmän jäsenten ja yhteistyöyritysten esityksistä.

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin FMT-tutkimusryhmä järjestää yhteistyössä Nivalan Teollisuuskylän ELME Studion kanssa vuosittaisen Tulevaisuuden Tuotantoteknologiat (FMT) –päivän keskiviikkona 17. toukokuuta Nivalan teknologiakeskus Nitekissä.

-Esitysten yhteydessä on mahdollisuus keskustella mm. terästutkimuksen ja ICT-sovellusten tarjoamista mahdollisuuksista ja tulevaisuuden näkymistä, projektipäällikkö Kari Kutuniva rohkaisee osallistumaan.

Tilaisuuden yhteydessä järjestetään aamupäivällä Nivalan Teollisuuskylän ELME Studiolla avoimet ovet -tilaisuus, missä on mahdollista päästä tutustumaan ELME Studion laboratoriotiloihin ja laiteympäristöön. Nähtävillä on toiminnassa mm. alkuvuodesta käyttöön otettu metallien 3D-tulostin.

Tulevaisuuden Tuotantoteknologiat (FMT) –päivä jatkaa FMT-tutkimusryhmän perinteisesti keväisin järjestettyjen tilaisuuksien sarjaa. Ensimmäisen kerran tilaisuus järjestettiin vuonna 2005 nimellä Laser Workshop. Tilaisuus on maksuton ja se on suunnattu yrityksille sekä kaikille uusimmista tuotantoteknologioista kiinnostuneille.

Lisätietoja tilaisuudesta antavat Kari Mäntyjärvi (kari.mantyjarvi@oulu.fi, p. 040 084 3050) ja Kari Kutuniva (kari.kutuniva@oulu.fi, p. 050 591 3507).

www.oulu.fi/ksi

www.oulu.fi/fmt