University of Oulu, 2016

Development of common approaches to involvement youth into science and technical sphere - BeTech!

Kolarctic CBC project KO2071 BeTech!

Projektin kuvaus

BeTech!-projektin tavoitteena on innostaa nuoria opiskelemaan matematiikkaa ja luonnontieteitä koulussa sekä näkemään luonnontieteiden ja tekniikan alat houkuttelevina opiskelualoina ja uramahdollisuuksina.

BeTech! on EU:n Kolartctic projekti, jossa partnereina ovat Altan kunta, Tromssan arktinen yliopisto, Murmanskin arktinen valtion yliopisto sekä Oulun yliopisto. Projektissa ovat mukana myös yritykset Equinor Norjasta sekä Socium+ ja Murmanself Murmanskista. Projektin tavoitteena on löytää uusia tapoja innostaa nuoria luonnontieteiden ja tekniikan aloille. Projekti jatkuu syksyyn 2021 asti.

Pääkohderyhmät:

  • 12-16 vuotiaat nuoret (yläkoululaiset)
  • Opettajat
  • Kuntapäättäjät
  • Teknillisten ja luonnontieteellisten alojen yritykset

BeTech!-projekti Oulussa

  • Yhteistyökoulut: Oulun Normaalikoulu ja Laanilan yläkoulu
  • Seminaari: 26.-27.9.2019

BeTech!-seminaari Altassa 11.-13.2.2020

Toinen BeTech!-seminaari järjestettiin Altassa 11.-13.2.2020. Seminaarin aikana osallistujat tutustuivat mm. kalankasvatukseen ja energiateollisuuteen. Torstai vietettiin the Arctic University of Norwayn Altan kampuksella. Perjantaina 14.2.2020 vierailimme Kiirunan kaivoksella. Oulusta seminaariin osallistui yläkouluikäisiä oppilaita ja heidän opettajiaan, aineenopettajaopiskelijoita ja projektin henkilökuntaa.

BeTech!-seminaari Oulussa 26.-27.9.2019

BeTech!-seminaari järjestettiin 26.-27.9.2019 Oulussa. Torstain ohjelmassa oli mm. yritysvierailu Nokialle ja illanvietto Tietomaassa. Perjantai vietettiin Linnanmaalla ja tutustuttiin mm. Mining schooliin, FabLabiin sekä 5G-demoihin. Lisäksi oppilaat työskentelivät kansainvälisissä ryhmissä luonnontieteisiin liittyvien tehtävien parissa. Illalla osallistuttiin Tutkijoiden yöhön.

Seminaarin osallistujat (n. 100 hlöä) olivat yläkouluikäisiä nuoria ja heidän opettajiaan Oulusta, Altasta ja Murmanskista. Mukana oli myös muuta projektin parissa työskentelevää Altan kunnan sekä yliopistojen henkilökuntaa.

Projektin kuvaus: https://kolarctic.info/projects-2/

Projektin koordinaattori

Altan kunta, Norja

Yhteistyökumppanit

Altan kunta (Norja)

Oulun yliopisto

The Arcic University of Norway

Murmansk Arctic State University (Venäjä)

Education, Innovation, Science and Research union "Socium+" (Venäjä)

Association of suppliers "Murmanshelf" (Venäjä)