KTK erityispedagogiikka henkilöstö syksy 2020

Erityispedagogiikka

Erityispedagogiikka, Opetus- ja kasvatusala, kasvatustieteen kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v)

Vain muutamassa vuosikymmenessä oppimisen haasteita on alettu ymmärtää entistä paremmin. Sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta on tärkeää ja inhimillistä, että lasten ja nuorten oppimista voidaan tukea, olivatpa heidän lähtökohtansa mitkä tahansa. Erityispedagogiikassa ollaan tämän tärkeän aiheen keskiössä. Opiskelemalla erityispedagogiikkaa

  • saat laaja-alaisen erityisopettajan kelpoisuuden
  • perehdyt monipuolisesti lapsen kehitykseen, oppimiseen ja niiden tukemiseen
  • pääset tutustumaan laajasti erityispedagogiikan työkenttään harjoitteluissa.

 

Huomio kehityksen poikkeavuuksissa

Erityispedagogiikassa huomio kiinnittyy erityisesti lapsen kehitykseen ja sen tukemiseen. Alan ammattilaisena opit tunnistamaan kehityksen ja oppimisen edellytykset sekä suunnittelemaan opetusta erityispedagogiikan näkökulmasta. Pääset myös syventymään kodin ja yhteiskunnan osuuteen lapsen kehityksessä. Kasvatusalan koulutuksen keskiössä on ihminen ja erityisesti ihmisen kasvu ja oppiminen. Opintoihin kuuluu kasvatustieteen ja erityispedagogiikan opintoja, joihin sisältyvät myös erityisopettajaksi pätevöittävät erityisopettajaopinnot ja opettajan pedagogiset opinnot. Koulutuksen aikana opiskelijat harjoittelevat Oulun yliopiston harjoittelukouluissa sekä muissa kouluissa, päiväkodeissa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja vammaisjärjestöissä. Erityispedagogiikan kenttään pääset tutustumaan myös vierailujen kautta.
 

Laaja kelpoisuus

Saat opinnot suoritettuasi laaja-alaisen erityisopettajan kelpoisuuden. Opinnot antavat sinulle mahdollisuudet suuntautua myös kehitys-, koulutus- ja hallintotöihin aloille, joissa tarvitaan erityispedagogiikan osaamista.

Valmistuttuasi ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi:

  • erityisopettaja
  • erityisluokanopettaja
  • koulutussuunnittelija
  • kouluttaja
  • varhaiskasvatuksen erityisopettaja.

Tervetuloa opiskelemaan erkkaa!

Viimeksi päivitetty: 9.10.2020