Kansainvälinen opiskelijavaihto tiedekunnassa

Haku tiedekunnan Erasmus+ -ja Nordplus-vaihtoihin kevätlukukaudelle 2020 auki 15.9-27.9.2019!

Tutustu vaihtopaikkoihin yliopiston uuden kansainvälistymistä edistävän Globe-palvelun kautta:

http://globe.oulu.fi/

Yleistä tietoa vaihdoista:

Kasvatustieteiden tiedekunnan opiskelijat voivat suorittaa osan tutkinnostaan ulkomailla vaihto-opiskeluohjelmien kautta. Ulkomaille voi lähteä opiskelemaan seuraavien ohjelmien kautta:

  • ERASMUS -ohjelma Eurooppaan
  • NORDPLUS -ohjelma Pohjoismaihin
  • OULUN YLIOPISTON KAHDENVÄLISET ohjelmat eri puolille maailmaa
  • ISEP-ohjelma Yhdysvaltoihin
  • International to International ISEP: Pohjois-ja Etelä-Amerikka, Aasia
  • FIRST -ohjelma Venäjälle
  • North2north -ohjelma pohjoisen alueen maihin

Vaihdon kesto on yhdestä lukukaudesta lukuvuoteen. Vaihto-ohjelmien kautta vaihtoon lähtevä opiskelija saa stipendin tai matka-avustuksen ja vastaanottava yliopisto auttaa asuntojärjestelyissä. Vaihdon aikana suoritetut opinnot hyväksiluetaan opiskelijan kotimaiseen tutkintoon. Perustiedot kaikista vaihto-ohjelmista, stipendeistä, hakuajoista jne. löytyvät yliopiston vaihto-opiskelusivuilta.

Hakuajat ja -menettelyt vaihtelevat eri vaihto-ohjelmissa. KTK hallinnoi Erasmus-, Nordplus -ohjelmia ja kahdenvälisistä kohteista University of Melbournea, Australiassa. Muita ohjelmia koordinoi yliopiston koulutuspalvelut. Tiedekunnan Erasmus- ja Nordplus-paikkojen päähaku on vuosittain helmi-maaliskuussa, jolloin haetaan seuraavan lukuvuoden syksylle ja/tai keväälle. Vuoden toinen haku on Syyskuussa, jolloin voi hakea seuraavan vuoden keväälle. Huomaathan, että toisesta hausta puuttuvat ne hakukohteet, joihin on jo keväällä valittu maksimimäärä opiskelijoita tai joihin ei enää ehdi syyskuussa hakea. Seuraa vaihtohakuihin liittyvää ilmoittelua sähköpostilistoilla tai ota yhteyttä tiedekunnan vaihtoasioiden koulutussuunnittelijaan!

Yliopiston muihin vaihtokohteisiin on kaksi hakua, syyskyyssa ja tammikuussa, jolloin haetaan eri kohteisiin. Esim. USA:an ja Australiaan haetaan syyskuussa ja Etelä-Amerikkaan ja Aasian maihin tammikuussa. Näistä ns. kaukovaihdoista lisätietoa täältä.

Kasvatustieteiden tiedekunnan vaihtoasioiden koulutussuunnittelija on Jani Haapakoski, study.education(at)oulu.fi, puh. 0294 48 3715 (KE225). Vastaanotto aika maanantaisin 12-14. Muina aikoina voit katsoa sopivia tapaamisaikoja täältä (ehdota 2-3 aikaa).

Lisätietoa kahdenvälisistä kohteista löytyy vaihto-opiskelusivuilta ja international.office(at)oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 13.9.2019