USA:n Suurlähettiläs Charles C. Adams jr. vieraili tiedekunnassa 11.2.

Saimme mielenkiintoisen vieraan tutustumaan tiedekuntamme yrittäjyyskasvatukseen. Vierailukutsu tehtiin AEC (The Ambassador's Entrepreneurial Challenge 2015) finaalissa, jossa silloin tuore suurlähettiläs avajaispuheessaan kehui suomalaista koulua ja opettajankoulutusta.

Suulähettiläs oli kutsuttu Yrittäjyyskasvatuksen perusteet kurssin yllätysvieraaksi. Hän piti mainiona ja tärkeänä yhdistelmänä kasvattamista ja yrittelijästä toimintaa. Eikä mielestään ollut törmännyt aiemmin tähän yhdistelmään. Hän kertoi, että toisen palveluksessa voi ja tulisi toimia kuin olisi oma firman yrittäjä. Hän itse on tarvinnut koko elämänsä aikana olla yritteliäs ja oli saanut toimia näin jo nuorena. Suurlähettiläs on erinomainen tarinankertoja. Hän kertoi meille millaista on olla diplomaattiperheen lapsena. Hän on huomannut yrittäjyyskasvatuksen tärkeyden jo pienestä pitäen omissa erilaisissa työtehtävissään. Se on myös kulttuurista riippumatonta, kuten hän Kenialaisessa esimerkissä totesi. Hän näki yrittäjyyskasvatuksen sisällön hyvin paljon samalla tavalla kuin tiedekunnan kurssilla käsitellään. Uusissa peruskoulun opetussuunnitelman perusteissa on kirjoitettu myös vahvasti miten työelämä ja yrittäjyyskasvatus tulisi huomioida opetuksessa.

Suomalainen koulu ja opettajankoulutus on hänen mukaansa asia, josta Suomi tunnetaan maailmalla. Koulutusta voisi viedä helpommin jos löytyisi päättäväisyyttä ja yrittelijästä mieltä toimia niin.

Opiskelijat esittelivät suurlähettiläälle omia kurssitehtäviään. Heillä oli esittelyssä asiat, joista voi juoda vettä jos ei ole saatavilla kaikille tuttuja kuppeja tai laseja.

Vierailun alkuun suurlähettiläs tutustui Lastuun (Sampolan päiväkodin avoimeen varhaiskasvatustoimintaan Linnanmaan kampuksella), jossa Dekaani Riitta-Liisa Korkeamäki esitteli sen toimintaa.  Paikalla olivat myös lapset, joita vieras seurasi tarkkailutilasta dekaanin kanssa.

Viimeksi päivitetty: 24.8.2016