Erityispedagogiikan tutkimusryhmä SpEDU

Professori Marjatta Takala

SpEDU -ryhmää (Special Education) johtaa professori Marjatta Takala. Ryhmä on erikoistunut osallisuuden ja erityisyyden tutkimukseen moniammatillisessa ja globaalissa konteksteissa. Ryhmässä tehdään monitieteistä tutkimusyhteistyötä mm. kasvatustieteiden, sosiologian ja psykologian alan tutkijoiden kanssa. Ryhmän tutkimusintressejä ovat mm. inkluusio, osallisuus, politics of belonging, yhteisopettajuus, konsultointi, perusopetuslain muutoksen vaikutukset, vertaileva erityisopetuksen tutkimus; oppimisvaikeustutkimus sekä kunnan ja valtakunnan tason koulutuspolitiikka.

The research group SpEdu, lead by professor Marjatta Takala, focuses on studying following issues: inclusion, participation and politics of belonging. We study co-teaching and its role in inclusion, we compare special education in Scandinavia, study mathematical difficulties, friendship of pupils with intellectual impairment, well-being of severely disabled youngsters, dyslexia and reading skills, pedagogical consultation and various support forms.

Team: forname.surname@oulu.fi

Työsuhteessa SpEdussa nyt:
Marjatta Takala, Marko Kielinen, Elina Viljamaa, Leila Kairaluoma, Nina Heräjärvi ja Riikka Sirkko.

In the picture below doctral student (from left): Helena Nykänen, Marja Kosola, Riikka Sirkko ja Lea Veivo.

Kasvatustieteen päiviltä Rovaniemeltä
Kasvatustieteen päiviltä Rovaniemeltä.