Lasten kulttuuri 25 op

Sivuaine sisältää seuraavat opintojaksot:

• Kulttuuri ja kasvatus (syksy)
  • Lasten mediakulttuuri (syksy)
  • Kulttuuripedagoginen projekti (syksy)
  • Lapset kulttuurin tekijöinä ja kokijoina (kevät)
  • Kulttuuri ja ympäristö (kevät)

Sivuaineen käytyään opiskelija osaa:

• analysoida lapsuutta kulttuurisesti rakentuvana ja muuttuvana ilmiönä
  • soveltaa pedagogista osaamistaan ja toimia lasten parissa erilaisissa kulttuurisissa ympäristöissä
  • toteuttaa tutkivaa ja osallistavaa pedagogiikkaa
  • suunnitella, toteuttaa, dokumentoida, esitellä, arvioida ja kehittää pedagogista projektityötä

Sivuaineen ydinsisältö ja keskeiset teemat:

• Kulttuurin käsite
  • Lasten mediakulttuuri
  • Lasten taidekasvatus
  • Lapsuuden erilaiset ympäristöt
  • Lapset monikulttuurisissa ympäristöissä
  • Paikallisen lastenkulttuurin kentän ja kulttuurilaitosten pedagogisen työn tuntemus
  • Projektityöskentely
  • Pedagoginen toiminta lasten parissa

Hakeminen

Kasvatustieteiden tiedekunnan opiskelijat voivat hakea sivuaineen opiskeluoikeutta tiedekunnan yleisessä sivuainehaussa, joka järjestetään kevätlukukaudella.
Sivuaineen suoritusoikeus on seuraava lukuvuosi. Sivuaineoikeus on yhden (1) lukuvuoden mittainen.

Muiden tiedekuntien opiskelijoille tai erillisiä sivuaineopintoja hakeville sivuaineen haku päättyy 15.8.
Sivuaineen suoritusoikeus on kaksi (2) seuraavaa lukuvuotta.

Sivuainetta opiskelemaan valitaan vuosittain noin 20 tai 40 opiskelijaa. Etusijalla ovat kasvatustieteiden tiedekunnan omat opiskelijat.

Hakulomakkeet löytyvät osoitteesta http://www.oulu.fi/ktk/lomakkeet.

Lisätietoa tiedekunnan sivuainehaun käytännöistä löydät täältä.

Hakuneuvonta

Lisätietoa sivuaineiden hakemiseen antavat tiedekunnan opintoneuvojat. Opinto-oikeuksiin liittyvät kysymykset voi osoittaa koulutuspäällikkö Helena Seppälälle.

Sivuaineen vastuuhenkilö:

Jaakko Moilanen

Lisätietoa opinnoista

Lasten kulttuurin tarkempi kuvaus opintojaksoineen löytyy WebOodista, Kasvatustieteiden tiedekunnan sivuaineoppaasta.

Takaisin sivuainelistaukseen pääset tästä.

Viimeksi päivitetty: 15.2.2019