Kohti väkivallattomuutta -seminaaripäivät

Torstai, maaliskuu 15, 2012 - Perjantai, maaliskuu 16, 2012

KOHTI VÄKIVALLATTOMUUTTA

15.3.-16.3.2012 Oulun yliopistolla

Tervetuloa ”Kohti väkivallattomuutta” -seminaaripäiville, jotka järjestetään yhteistyössä Oulun yliopiston Nais- ja sukupuolentutkimuksen sekä Väkivaltatutkijat-verkoston kanssa. Seminaariin ja työpajoihin ovat tervetulleita kaikki väkivallan ennaltaehkäisystä kiinnostuneet käytännön toimijat, tutkijat ja yhteistyökumppanit. Seminaari on maksuton. Lämpimästi tervetuloa!

Torstai 15.3.2012
Paikka Oulun yliopisto, KTK112

Seminaaripäivä rakentuu kasvuympäristöissä tapahtuvan väkivallan, väkivallan ennaltaehkäisyn ja väkivaltaan puuttumisen tematiikan ympärille. Teemoja lähestytään mm. varhaiskasvatuksen, perhetyön, isätoiminnan ja organisaation rakenteiden näkökulmista. Seminaaripäivä toimii samalla Allies-projektin päätösseminaarina.  Allies-projekti (Varhainen väkivaltaan puuttuminen ja väkivallattoman toimintamallin kehittäminen esikoulussa) on Oulun yliopiston Nais- ja sukupuolentutkimuksen koordinoima kansainvälinen tutkimus- ja kehittämishanke.

Päivän puheenjohtaja Suvi Pihkala
12.00 Ilmoittautuminen ja kahvit
12.20 Sari Manninen: Tervetuliaissanat
12.30    Tuija Huuki: Allies – Väkivallan ennaltaehkäisyä esikoulussa Suomessa, Italiassa ja Islannissa
13.30  Vappu Sunnari: Väkivallattomuus allianssityönä
14.30-
n.16.30
Työpajat

• Työpaja 1 (KTK 140)
    Puheenjohtajana Suvi Pihkala
    Tuija Korhonen & Riitta Hannus: Kuritusväkivalta väkivaltatyön kontekstissa
    Jaana Jokinen: Family ART (Aggression Replacement Training)
    Milla Kynkäänniemi ja Pasi Rissanen: Marak- Lähisuhdeväkivallan riskinarviointi

• Työpaja 2  (KTK108)
    Puheenjohtajana Tuija Huuki
    Sari Manninen: Väkivallan ennaltaehkäisy kasvuympäristöissä Allies – hankkeen näkökulmasta
    Riitta Pohjoisvirta: Miina-projekti - Väkivaltaa kokeneiden naisten osallisuutta ja voimaantumista uskonnollisessa yhteisössä, pilottina vanhoillislestadiolaisuus.
    Kari Rekilä ja Jaakko Louhela: Isätyön haasteet ja mahdollisuudet

18.00  Illallinen ravintola Olimpoksessa (omakustanne) (tutustu Menuun)

Perjantai 16.3.
Paikka Oulun Yliopisto, KTK112

Yliopistolla järjestetään Väkivaltatutkijoiden kansallinen seminaari, jonka teemana on tänä vuonna ’Kohti väkivallattomuutta’.

Päivän puheenjohtaja Sari Manninen
9.30  Ilmoittautuminen ja kahvit
10.00   Vappu Sunnari: Tervetuliaissanat
10.15 Päivi Honkatukia: Väkivalta nuorten juttuina - mitä voimme oppia pyrkiessämme kohti väkivallattomuutta?
11.00  Paneelikeskustelu: Seminaarin teemoista
11.45 Lounas (omakustanteinen)

Työpajat + kahvit

• Työryhmä 1
    Puheenjohtajana Suvi Ronkainen
    Suvi Ronkainen: Väkivaltaisuuden tyypit: kurkistus poliisin tietoon tulevien tapausten maailmaan. Marianne Notkola: Lähisuhdeväkivaltaan puuttumisen mahdollisuudet erikoissairaanhoidossa.
    Satu Venäläinen: Väkivaltaa tehneet naiset iltapäivälehdissä.
  • Työryhmä 2
    Puheenjohtajana Johanna Hiitola
    Teija Hautanen & Johanna Hiitola: Lapsen etu ja vanhempien tekemä väkivalta huoltoriidoissa ja huostaanotoissa.
    Tiina Qvist: Mitä parisuhdeväkivallan sovittelu on suomessa? Sovitteluperiaatteiden ja – käytäntöjen kohtaamattomuuden aiheuttamat jännitteet.
14.30-15.00 Loppukeskustelu

Lisää kalenteriin