OpenDigi ja Oppiva ope

OpenDigi ja Oppiva ope esimerkkeinä muulle Euroopalle

Oulun yliopiston koordinoima OpenDigi-hanke on esitelty malliesimerkkinä Kroatian Zagrebissa opettajakoulutuksen kehittämiseen keskittyvässä PLA-tapahtumassa 3.–4.2.2020. Oulussa OpenDigin toiminta on juurtunut pysyväksi kasvatustieteiden tiedekunnan ja Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden yhteistyömuodoksi, Oppiva ope – teoriasta toiminnaksi.

Tilaisuudessa esiteltiin Suomesta myös opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämän Opettajankoulutusfoorumin toimintaa ja Opettajat oppimistaitojen ja digipedagogiikan kehittäjäyhteisöissä -hanke (https://opendigi.fi/tervetuloa-mukaan/mikaopendigi/).

Euroopan komissio järjestää eri maiden opetusministeriöiden työntekijöille ja valitun teeman asiantuntijoille suunnattuja Peer learning activity (PLA) -tapahtumia. PLA-tapahtuman teemana oli tällä kertaa Teaching in contemporary learning environments: developing the digital skills of educators. Tilaisuuksien tarkoituksena on kehittää muun muassa koulutuspolitiikkaa ja levittää eri maiden parhaita käytänteitä sovellettavaksi eurooppalaisessa kehitystyössä.

Tilaisuuden tarkoituksena on jakaa kokemuksia, keskustella ja luoda suosituksia ja ydinviestejä opettajan roolin kehittämiseksi nykyisissä oppimisympäristöissä. Keskusteluissa etsitään muun muassa tehokkaita jatkuvan oppimisen malleja opettajankoulutuksen kehittämiseksi. Esille on haettu Euroopan parhaita malleja jaettavaksi.

Kuva: Zagrebin PLA-tilaisuudessa Opettajankoulutusfoorumin ja OpenDigi-hankkeen toimintaa esittelee Opendigi-hankkeen projektipäällikkö KT Heikki Kontturi Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnasta. Kuva: Jens Vermeersch

Viimeksi päivitetty: 5.2.2020