Valmistuminen

Suoritetut opinnot ja tutkintotodistushakemus

Tarkista hyvissä ajoin ennen suunniteltua valmistumista, ovatko kaikki tutkintoon vaadittavat opinnot suoritettu. Opintovaatimukset tutkinto-ohjelmittain voit tarkistaa opinto-oppaasta. Pyydä tarvitessasi apua opintoneuvojilta tai opintoasiainsihteereiltä opintojesi tilan tarkistamisessa. Yhteystiedot löytyvät tästä.

Jos olet suorittanut opintoja muissa tiedekunnissa tai avoimessa yliopistossa, pyydä ko. tiedekuntaa tai avointa yliopistoa koostamaan opintosi kokonaisuudeksi ennen tutkintohakemuksen jättämistä.

 

Oulun yliopistossa on käytössä sähköinen tutkintotodistushakemus, jonka voi täyttää opintojen tarkastuksen jälkeen osoitteessa https://osat.oulu.fi. Hakemus on täytettävä pääsääntöisesti kaksi viikkoa ennen tutkinnon myöntämispäivää. Hakemuksen täyttämisen jälkeen muista myös lähettää se! Hakemuksen täyttämisen jälkeen hakemus on 'käsittelyssä'- tilassa niin kauan kunnes todistukset on tehty ja tutkinto kirjattu WebOodiin. Mikäli tutkintotodistushakemuksessa on jotain epäselvää, sinuun otetaan yhteyttä. Muussa tapauksessa yhteyttä ei erikseen oteta.

 

HUOM! Hakemus on sitova ja tutkinto tehdään sen perusteella, joten älä lähetä sitä ennen kuin olet varma, että hakemus on oikein täytetty.

HUOM!

  • Lähtökohtaisesti Hops ei ole pakollinen KTK:ssa. Pyydämme sen tarvittaessa.

  • Sisällyttä kandidaatin tutkintoosi vain sen verran vapaavalintaisia opintoja, että tutkinnon laajuudeksi tulee 180 op.
     

Gradun palautusaikataulut ja tutkintopäivät syyslukukaudella 2018

Gradun palautusaikataulut ja tutkintopäivät kevätlukukaudella 2019 (Aikataulu päivitetty 2.4.2019)

 

Kandidaatin tutkielman palautusaikataulut ja tutkintopäivät syyslukukaudella 2018

Kandidaatin tutkielman palautusaikataulut ja tutkintopäivät kevätlukukaudella 2019 (Aikataulu päivitetty 2.4.2019)

 

 

Malli sähköisen hakemuksen täyttämiseen löytyy tästä.

Tutkintotodistuksen voi noutaa palvelupiste Kompassista (KE1020, Opintokatu) tutkintopäivänä tai sen jälkeen klo 10-14 välillä. Todistus voidaan toimittaa myös postitse vastaanottajan vastuulla kirjaamattomana kirjeenä. Todistuksen noutamistavasta tai postittamisesta ilmoitetaan tutkintotodistushakemuksessa.

Huomaathan, että voit saada opintotukea maisterivaiheen opintoihin vasta kandidaatintutkinnon valmistumiskuukaudesta seuraavan kuukauden alusta.


Publiikki

Publiikki on suoritettujen tutkintojen julkistamistilaisuus, jossa tiedekunnan koulutusdekaani luovuttaa tutkintotodistukset tutkinnon suorittaneille. Publiikki järjestetään kerran lukukaudessa (kesä- ja joulukuussa).  Päivällä järjestettävän, akateemiseksi ja arvokkaaksi luokiteltavan tilaisuuden (muun kuin promootion) asu on ns. tumma puku.

Kesäkuun publiikki järjestetään tiistaina 18.6.2019 klo 13.00 salissa L3. Ilmoittautuminen publiikkiin tehdään tutkintotodistushakemuksella.

Aikaisemmin kevätlukukaudella 2019 valmistuneet voivat myös halutessaan osallistua publiikkiin. Ilmoittautuminen tehdään osoitteeseen study.education@oulu.fi 7.6.2019 mennessä. Ilmoita myös vieraidesi määrä.

Mikäli valmistunut ei halua osallistua publiikkiin voi tutkintotodistuksen noutaa palvelupiste Kompassista (KE1020, Opintokatu) tutkintopäivänä tai sen jälkeen. Todistus voidaan toimittaa myös postitse vastaanottajan vastuulla kirjaamattomana kirjeenä. Todistuksen noutamistavasta tai postittamisesta ilmoitetaan tutkintotodistushakemuksessa.

 

Diploma Supplement

Oulun yliopistossa on käytössä EU:n ja OPM:n kanssa yhteistyössä kehitetty Diploma Supplement, joka on tutkintotodistuksen englanninkielinen liite. Oulun yliopiston opiskelijat saavat valmistuessaan automaattisesti ja maksutta Diploma Supplementin, josta ilmenevät kunkin tutkinnon rakenne ja laajuus, suoritetut kurssit ja selvitys suomalaisesta koulutusjärjestelmästä.

 

 

 

Viimeksi päivitetty: 10.6.2019