György Kálmán Sándor, LL, HLT, Dr. Habil.

Kudosteknologian sekä Suu- ja leukakirurgian professori.
Suu- ja leukakirurgia. Kudosteknologia.
Nykyinen asema:
Kudosteknologian professori.
Suu- ja leukakirurgian professori.
Yhteystiedot:
90014 Oulun yliopisto
Sähköposti: george.sandor (at) oulu.fi
Puhelin: 050 4280906
Katuosoite:
Aapistie 5A
90220 Oulu

Professori  György Kálmán Sándor valmistui hammaslääketieteen lisensiaatiksi v.1978 ja lääketieteen lisensiaatiksi v.1986 Toronton yliopistosta, Kanadasta. Hän suoritti erikoistumistutkinnon suu- ja leukakirurgiassa Washingtonin yliopistossa Seattlessa  USA:ssa ja Arnheimissa, Hollannissa. Suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkärin tutkinnon hän sai valmiiksi v.1982. Plastiikkakirurgian erikoislääkäritutkinnon hän suoritti Toronton yliopistossa v.1991.  Sen jälkeen hän toimi fellow:na kraniofakiaalikirurgian alalla Pariisissa, Ranskassa sekä Bernissä, Sveitsissä v.1992. Hän viimeisteli väitöskirjansa ja valmistui tohtoriksi Oulun yliopistosta v.2003. Hänestä tuli Oulun yliopiston dosentti v.2004 ja samana vuonna hän sai  Doctor of Habilitation –arvonimen Semmelweis-yliopistosta, Budapestista, Unkarista.

György Sándor työskentelee tällä hetkellä Oulun yliopistossa ja Oulun Yliopistollisessa Sairaalassa kudosteknologian sekä Suu- ja leukakirurgian professorina. Hän toimi aikaisemmin kudosteknologian professorina (FiDiPro) Regea-instituutissa Tampereen yliopistossa jossa hänen työnsä rahoitti TEKES. Hän on saanut useita palkintoja opettamisesta, tutkimuksesta ja keksinnöistä.

Professori Sándorin tutkimus keskittyy luun kudosteknologiaan käyttäen soluterapiaa sekä autologisten että allogeeenisten rasvakantasolujen kanssa.  Hän on tutkinut myös hyperbaarista happihoitoa. Hänen päämielenkiintonsa kohdistuu huuli-suulakihalkioden ja kraniofakiaalisten defektien korjaamiseen, traumaattisten ja postablatiivisten defektien korjaamiseen navigaation avulla seká tietokoneohjattuun luun korjaamiseen lapsilla, nuorilla ja aikuisilla. Professori Sándor on MRC Oulun Suu- ja leukakirurgian ja kudosteknologian tutkimusryhmän johtaja.

Professori Sándor on julkaissut yli 200 alkuperäisartikkelia, kirjoittanut 29 kirjan kappaletta, julkaissut 2 kirjaa, kirjoittanut 4 patenttia ja ollut kutsuttuna  luennoitsijana yli 100 kongressissa ympäri maailmaa.

Tärkeimmät artikkelit:

1. Jan A, Sándor GK, Iera D, Mhawi, A, Peel SA, Clokie CML. Hyperbaric oxygen results in an increase in rabbit calvarial critical sized defects. Oral Surgery, Oral Medicine, Oral Pathology, Oral Radiology and Endodontology. 2006; 101(2): 144-149.
  2. Fok, TCO, Jan A, Peel SA, Clokie CML, Sándor GK. Hyperbaric oxygen results in an increase in vascular endothelial growth factor (VEGF) protein expression in rabbit calvarial critical sized defects. Oral Surgery, Oral Medicine, Oral Pathology, Oral Radiology and Endodontology. 2008; 105(4): 417-422.
  3. Tirkkonen L, Halonen H, Hyttinen J, Kuokkanen H, Sievänen H, Koivisto AM,  Mannerström B, Sándor GK, Suuronen R, Miettinen S, Haimi S. The effect of vibration loading on adipose stem cell number, viability and differentiation toward bone-forming cells. Journal of the Royal Society Interface. 2011; 8(65): 1736-1747.
  4. Sándor GK, Tuovinen VJ, Wolff J, Patrikoski M, Jokinen J, Nieminen E, Mannerström B, Lappalainen OP, Suuronen R, Miettinen S. Adipose stem cell (ASC) tissue engineered construct used to treat large anterior mandibular defect: A case report and review of the clinical application of GMP-level ASCs for bone regeneration. Journal of Oral and Maxillofacial Surgery. 2013; 71(5): 938-50.
  5. Sándor GKB, Numminen J, Wolff J, Thesleff T, Miettinen A, Tuovinen VJ, Mannerström B, Patrikoski M, Seppänen R, Miettinen S, Rautiainen M, Öhman J. Adipose stem cells used to reconstruct 13 cases with cranio-maxillofacial hard-tissue defects. STEM CELLS Translational Medicine 2014; 3(4): 530-540.
  6. Sándor GK, Bujtár P, Wolff J. Three-dimensional Computer-aided Surgical Workflow to Aid in Reconstruction: From Diagnosis to Surgical Treatment. Annals of Maxillofacial Surgery. 2014; 4(2): 128-131.

Kirjat:

Sàndor GKB, Carmichael RP. Dental Implants in Children, Adolescents an Young Adults. Atlas of the Oral and Maxillofacial Clinics of North America. ISBN# 1-4160-5832-X. March 2008.

Bennun RD, HarFin J, Sàndor GK, Genecov D. Cleft Lip and Palate Managrment: A Comprehensive Atlas. Willey Blackwell. ISBN# 9781118607541, May 2015.