Jaro Karppinen

Jaro Karppinen  Kuva: Kulmakuvaamo

Jaro Karppinen nimitettiin kutsusta fysiatrian osa-aikaiseen professuuriin 1.7.2016.

Professori Karppinen valmistui biokemian maisteriksi 1981 ja lääkäriksi 1989. Hän väitteli tohtoriksi 2001 iskiastutkimuksesta ja sai fysiatrian erikoislääkärin oikeudet 1997.

Karppinen on digitaalisen ja interaktiivisen verkko-oppimisen uranuurtaja. Hän on ollut kehittämässä web-pohjaisia  opintojaksoja ja on mukana Duodecimin Oppiportin kehitystyössä.

Karppinen on laajalti verkostoitunut tutkija ja työskentelee useissa monikansallisissa hankkeissa ja kohorttitutkimuksissa mm. Hongkongissa, Australiassa, USA:ssa ja Iso-Britanniassa sijaitsevien tutkimusryhmien ja yliopistojen kanssa.

Erityisenä mielenkiintona Karppisella on tutkimushankkeita selkäkivusta, etäkuntoutuksesta, kuvantamisesta sekä kivun mittaamisesta autonomisen hermoston, äänen ja kasvojen ilmeiden perusteella.

Yhteystiedot: jaro.karppinen@oulu.fi, puh. 041-4462859

 

Jaro Karppinen was appointed part-time professor of physical and rehabilitation medicine by invitation on 1.7.2016.

Professor Karppinen received his MSc in biochemistry in 1981 and qualified as a physician in 1989. He obtained his PhD in 2001 for sciatica research and qualified as a specialist in physical and rehabilitation medicine in 1997.

Karppinen is a pioneer in digital and interactive web-based learning. He has helped develop web-based courses and is involved in Duodecim’s Oppiportti e-course development work.

Karppinen has a vast network as a researcher and works on many multinational projects and cohort studies, in study groups and universities in, for example, Hong Kong, Australia, the USA, and the UK.

Karppinen’s special interest area in research projects is back pain and its regional care models, remote rehabilitation, imaging, and measuring pain on the basis of the autonomic nervous system, voice and facial expressions.

Contact:  jaro.karppinen@oulu.fi, tel +358 414462859

Viimeksi päivitetty: 3.1.2017