Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikuulustelut vuonna 2019

Huhtikuusta 2019 alkaen kuulustelut järjestetään sähköisinä Exam-tentteinä

Tällöin eri erikoisalojen kuulustelut jakautuvat eri päiville, ja kuulusteluaika lyhenee nykyisestä 6 tunnista 2 tuntiin ja 55 minuuttiin. Ilmoittautuminen kuulusteluun tapahtuu e-lomakkeella viimeistään 5 viikkoa ennen tenttijakson alkua. Tenttipaikka oman yliopiston Exam-järjestelmästä varataan ilmoittautumisajan päätyttyä. Seuraathan tiedotusta varausohjeista yliopiston verkkosivuilta.

Tenttipaikan varaaminen
Tentti suoritetaan sähköisenä tenttinä Oulun yliopiston Kontinkankaan kampuksella, Dentopoliksen tiloissa sijaitsevassa Examinariumissa. Sinun tulee ilmoittautua tenttiin lomakkeen lisäksi vielä Exam-järjestelmän (https://exam.oulu.fi/) kautta varataksesi paikan tenttitilasta. Suosittelemme varaamaan paikan pian. Mikäli sinulla on ongelmia ilmoittautumisessa ja paikan varaamisessa, ota yhteyttä: e-exam@oulu.fi.

Sähköisen tentin sivulta löydät tilan ohjeet ja käyttöehdot (linkki viestin lopussa). Järjestelmään kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksilla. Jos käytät järjestelmää ensimmäistä kertaa, sinun tulee ensin hyväksyä käyttöehdot. Varauksen tekeminen toimii lähes samalla tavalla kuin sähköisen tentin sivulta löytyvällä ohjevideoilla, mutta erikoislääkäritentin löydät valitsemalla tentit (paina kahdesti, jos valikko ei heti näy) ja sen alla olevan yhteistentit. Valitse listasta ”Erikoislääkärikuulustelu, [oma erikoisala]”, jonka jälkeen pääset valitsemaan tenttitilan ja ajan kalenterista. Valitse tenttitilaksi Dentopolis ja tenttiaika. Muina ko. päivän kellonaikoina suoritettuja tenttejä ei arvioida. Muista vahvistaa varauksesi!

Kuulusteluaika sähköisessä tentissä on 2 tuntia 55 minuuttia. Kuulusteluajan lyheneminen huomioidaan kuulustelukysymyksissä. Kuulustelijoiden arvioitua suorituksesi, lähetetään sinulle yliopiston käyttäjätunnukseen sidoksissa olevaan sähköpostiisi tietoa arvioinnista.  

Tutustu tenttitilan ohjeisiin ja sääntöihin huolella ennen tenttiä. Sähköisen tentin sivulta löydät myös toimiminen tenttitilassa-videon, jos et ole Examinariumia aiemmin käyttänyt. Lisätietoja ja ohjeita sähköisestä tenttimisestä Oulun yliopistossa löydät täältä: https://www.oulu.fi/opiskelijalle/sahkoinententti

 

Syksyn 2019 kuulusteluaikataulut löytyvät täältä

 

Valtakunnallisen kuulustelun tenttikieli

1.8.2011 voimaan tulleisiin erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen pysyväismääräyksiin kirjattiin, että valtakunnallisen kuulustelun voi suorittaa vain suomen tai ruotsin kielellä. Koska kuulustelukielen rajaukseen ei määritelty siirtymäkautta, sallitaan kuulustelun suorittaminen myös englannin tai saksan kielellä, jos erikoistuva on saanut opinto-oikeuden ennen 1.8.2011, ja mikäli kuulustelijat siihen suostuvat.