Tiedekunnan tutkimus tapahtuu 11 tutkimusyksikössä, joihin oppiaineet on sijoitettu.

Tutkimus on integroitunut myös Medical Research Center Oulun, MRC Oulun ja Biocenter Oulun BCO tutkimusryhmiin. MRC Oulu on sairaanhoitopiirin ja yliopiston yhteinen ja molempien rahoittama tutkimuskeskus. Biopankki Borealis on osa sairaalassa tehtävää tutkimustoimintaa.

Väestötutkimuksen infrastruktuuriyksikkö hallinnoi tiedekunnassa kerättyjä laajoja väestötutkimuksen aineistoja.

Lääketieteellinen tiedekunta on tunnettu mm. syntymäkohortti- ja ympäristöterveystutkimuksesta sekä sydän- ja verisuonitautien ja lastentautien tutkimuksesta. Vahvoja ja nousevia tutkimusaloja ovat mm. translationaalinen tutkimus, kuvantamisen ja lääketieteellisen fysiikan tutkimus sekä ICT:n mahdollistama yksilökeskeinen terveydenhuolto ja innovaatiolähtöinen tutkimus. Uusia mahdollisuuksia tulevaisuuden kehityssuunnille ja -poluille terveyden ja hyvinvoinnin alalla luo Centre for Health and Technology (CHT), joka mm. koordinoi OuluHealth-ekosysteemin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Oulun lääketieteellisellä tutkimuksella on vahva yhteiskunnallinen merkitys ja ulottuvuus.

Tutustu tutkijaan

Mika Rämet tutkii vastasyntyneiden sairauksien ja ennenaikaisen synnytyksen mekanismeja ja synnynnäisen immuniteetin säätelyä.