Yksikön profiili

Maantieteen laitos on korkean profiilin tieteellisen tutkimustyön ainelaitos, jonka opetus perustuu henkilökunnan tieteelliseen työhön ja menestyksellisiin opetusmenetelmiin.

Maantieteen laitoksen opiskelijoiden valmistumisaste on korkea (lähes 95%) ja opiskelijoiden vuosikurssittainen opintopistekertymä on Oulun yliopiston kärkeä.

Laitokselta valmistuu vuosittain keskimäärin kolme tohtorin tutkintoa ja ne edustavat korkeaa tieteellistä laatua.

Laitoksen tutkijat tekevät monipuolisesti yhteistyötä ulkopuolisten yhteistyötahojen kanssa niin ulkomailla kuin kotimaassa ja yliopiston välittömällä vaikutusalueella, Oulun seudulla. Laitoksen henkilökunta osallistuu aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun julkaisemalla korkealuokkaisia tieteellisiä tutkimuksia sekä muun median kautta.

Maantieteen laitos on ylpeä kaikista tutkijoidensa julkaistuista tutkimuksista, julkisista puheenvuoroista ja opiskelijoidensa hyvistä oppimistuloksista ja sujuvasta opiskelutahdista.

Allaolevista linkeistä avautuu Maantieteen laitoksen (suomenkielinen) ppt-esitys (pdf-muodossa, update: marraskuu 2012) sekä vuoden 2014-15 Abiesite (pdf).

Viimeksi päivitetty: 29.12.2014