Vaihto-opiskelu

Kiinnostaisiko opiskelu lukuvuoden tai -kauden ajan toisessa yliopistossa? Siihen on matemaattisten tieteiden laitoksella erinomaiset mahdollisuudet, koska laitoksella on runsaasti Erasmus-vaihtopaikkoja. Lisäksi on mahdollista käyttää hyväkseen yliopiston yhteisiä vaihto-ohjelmia, jotka suuntautuvat pääsääntöisesti Euroopan ulkopuolelle. Vaihto kannattaa suunnitella huolellisesti, jotta sen saisi täysin hyödynnettyä opinnoissa. Miettimällä suoritettavia kursseja etukäteen, varmistat, ettei ulkomailla oleskelu hidasta opintojasi. Näin pystyt myös sisällyttämään tutkintoosi kursseja, joita ei ole paikallisesti tarjolla.

Opintojen lisäksi vaihto tarjoaa toki paljon muitakin mahdollisuuksia: sinulla on mahdollisuus oppia vieraan kielen käyttöä arkitilanteissa, tutustut vieraisiin kulttuureihin sisältä päin, ja löydät uusia ystäviä ympäri maailmaa. Vaihdon ajan olet oikeutettu nostamaan opintotukea tavalliseen tapaan (asumislisä jopa muutaman euron korotuksella).

Lisäksi Erasmus-vaihtoihin liittyy kertaluonteinen stipendi. Jos olet ajoissa liikkeellä, voit hakea lisärahoitusta yksityisiltä säätiöiltä. Opiskelijavaihdosta järjestetään tiedotustilaisuuksia. Yleistä tietoja opiskelijavaihdosta ja lisätietoa hauista saa KV-yksikön kotisivuilta osoitteessa http://www.oulu.fi/intl/.

Matemaattisten tieteiden laitoksella KV-toiminnasta vastaavat:

  • Peter Hästö (Matematiikka, opinto-ohjaus)
  • Esa Läärä (Tilastotiede, opinto-ohjaus)
  • Tero Vedenjuoksu (vaihtopaikkojen hallinnointi)

 

Viimeksi päivitetty: 21.10.2016