Yritä-Onnistu-Osaa! -tilaisuus 13.2.2020 kokosi yhteen yrittäjyyskasvatuksen parissa toimivia ihmisiä

Yritä-Onnistu-Osaa-tilaisuus kokosi 13.2.2020 yhteen yrittäjyyskasvatuksen parissa toimivia ihmisiä Pohjois-Suomen ja Ruotsin alueelta Kokkolaa ja Tornio-Haaparantaa myöten. Tilaisuuden tavoitteena oli koota yhteen yrittäjyyskasvatuksen parissa toimivia henkilöitä koulutusrajat ylittävästi. Yhteensä tilaisuuteen osallistui yli 80 opiskelijaa, opettajaa ja yrityskasvatuksen parissa toimivaa henkilöä peruskoulusta, toiselta asteelta sekä korkeakouluista. 

Tilaisuus key-note puhujina olivat Ville Saarikalle ja Piia-Noora Kauppi. Ville Saarikalle Nordic Business Forumista kertoi, miten tapahtuma sai alkunsa ja kehittyi vuosien saatossa ison mittaluokan tapahtumaksi. Toisena key-note-puhujana oli toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi Finassiala ry:stä. Piia-Nooran puheenvuoro liittyi nuorten yrittäjyys- ja taloustaitojen merkitykseen 2020-luvulla.  

Paneelissa keskusteltiin monipuolisesti yrittäjyyskasvatuksen parhaista käytänteistä opiskelijoiden, opettajan ja yrittäjän näkökulmista eri koulutusasteilla. Panelisteina keskusteluun osallistuivat MindBusiness-opintojaksolla mukana ollut opiskelija, yrittäjä Eero Karvonen, MindBusiness-opintojaksoilla mukana ollut yrittäjä Sanna Virtanen, opettaja Kari Tikkala Haaparannasta ja toisen asteen opiskelija Venla Vaarala. Paneeliin osallistuivat myös key-note-puhujat Ville Saarikalle ja Piia-Noora Kauppi.  

Tapahtuma oli myös Oulun yliopiston koordinoiman MindBusiness-ESR-hankkeen päätösseminaari. Tilaisuuden järjestäjinä oli neljä yrittäjyyskasvatushanketta sekä Pohjois-Pohjanmaan liitto. 
Ko. hankkeet: MindBusiness-, ToTyk-, SoloEntre ja NY Bothnian ARC UF.


Viimeksi päivitetty: 28.2.2020