TKI-palvelut
- Optisen mittaustekniikan asiantuntijapalvelut
- Kuvantavan mittaustekniikan asiantuntijapalvelut
- Sähkökemiallisten ja optisten sensorien tutkimus
- Soluviljelyt ja mikrobitutkimus
- Elintarviketutkimus ja biomassojen prosessointi
- Bioenergia
- Paperin ja sellun tutkimus
- Ympäristömittauksen tutkimus
- Projektipalvelut
- Tietojärjestelmät ja langattomat sensoriverkot
- Mittaus-, ohjaus- ja konenäköjärjestelmien kehitys/testaus (mekaniikka, elektroniikka, ohjelmistot)
- Hienomekaniikan konepajapalvelut
Laboratorioanalyysit ja -mittaukset
- Elintarvikkeiden analytiikka: mm. fenoliset yhdisteet, rasvahapot, proteiinit
- Mikrobianalytiikkaa (bakteerien kokonaismäärät: elävät/kuolleet)
- Paperimassan ja paperin testaukset
- Canadian freeness, sakeus, kuiva-aine, tuhka, pH, johtokyky, kiintoaine, varaustila
- Ilmanläpäisevyys, karheus
- Metallimääritykset AAS, taitekerroin, pH, johtokyky, CODMn, KMnO4
- Viskositeetin mittaus
- Kosteuspitoisuuden määritys
- Hehkutusjäännöksen mittaus
- Kromatografiset menetelmät (HPLC-DAD/MSD/FD, GC-FID/MSD)
- Ionianalytiikka (CE), esim. sulfaatti, kloridi, ammonium
- Gravimetriset menetelmät
- Virtaussytometrimittaukset
- Näkyvän valon- ja fluoresenssimikroskopia
- Fluorometri- ja spektrofotometrimittaukset (UV/VIS – MIR – NIR)
- Näytteiden käsittely erilaisilla laboratoriotekniikoilla
Viimeksi päivitetty: 6.6.2019