13.8.2020 Uutinen

Hilman syksyn verkkokurssit | Hilma courses in the fall

Sukupuolentutkimuksen HILMA verkosto tarjoaa jälleen monipuolisen kurssivalikoiman, jolla voi korvata sukupuolentutkimuksen opintoja.

12.12.2019 Uutinen

Hilman kevään verkkokurssit

Sukupuolentutkimuksen Hilma-verkoston kevät tarjoaa kaksi mielenkiintoista temaattista kurssia (ks alla) sekä itsenäisesti  suoritettavan virtuaalikurssin  Feministisen ajattelun klassikot.

5.9.2019 Uutinen

Uusi Suomen Akatemian tutkimushanke "Mapping, Making & Mattering"

Oulun yliopiston sukupuolentutkimuksessa on käynnistynyt Akatemiatutkija Tuija Huukin johdolla uusi Suomen Akatemian rahoittama tutkimushanke "Taidelähtöiset menetelmät ja tutkimusaktivismi seksuaa

5.6.2019 Uutinen

Push and pull factors for international mobility - is it an experience to aspire for?

Academic North -project happened to have very diverse personnel with loads of experience from different kind of mobility periods. On this page we have collected some of the stories which acted as one source of inspiration for the Academic North Call for Action.

Daniela Kangnissoukpe, a 25-years 'old' Bachelor of Arts from University of Worcester and Master of Arts from University of Kent worked in Gender Studies at the Univeristy of Oulu. One of her main tasks during her intership was collecting mobility experiences of academically educated. The report was published in the beginning of 2020. On this page she is sharing her own mobility experience - push and pull factors for international mobility.

From this page you will also find a short report that includes four more mobility stories by Academic North project personnel. Katariina Huikari, who worked in the project as a coordinator had previous working experience from Sweden. Dr. Kanako Uzawa is a true cosmopolitan currently residing in Tromsø but in this project she was employed by LTU. Rebecka Högvalls is a Swede living in Oulu and she was employed in this project both by LTU and University of Oulu. Anu Rytivaara has lived in two mega cities in Asia and surprisingly her background as a BA student in Nordic philology played a role on this.

We hope that you would be inspired to share your own mobility experiences on our Facebook group The North is ON.

10.4.2019 Uutinen

Mobility Experiences Questionnaire - Do you have an experience of cross-border work based mobility? Would you like to share it?

10.4.2019 Uutinen

Feministisen ajattelun klassikot (5 op) itseohjautuvana verkkokurssina Hilmassa

Feministisen ajattelun klassikot (5 op) on nyt suoritettavissa koska vaan!

17.3.2019 Uutinen

Toiminnallinen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelu perusopetuksessa ja päiväkodissa -julkaisu

Oppimateriaali opetushenkilöstölle perusopetuksen ja päiväkodin toiminnallisen tasa-arvosuunnittelun suunnittelun ja toteuttamisen tueksi.

12.9.2016 Uutinen

Genre & Gender -mediassa

Genre & gender -mediassa kurssi alkaa tiistaina 13.9. ja tarjoaa todella mielenkiintoisen genre&gender -kattauksen metallimusiikista goottilaiseen kauhuun - vielä ehtii ilmoittautua!

14.6.2016 Uutinen

Online Discussion on Sexual Harassment in Politics

- Prevalence and Intervention

17.3.2016 Uutinen

E-training: Nordic Gender Equality Promotion

16.3.2016 Uutinen

Verkkokeskustelua tasa-arvosta

Oulun yliopiston Nais- ja sukupuolentutkimus on mukana Commitment to democracy throught increasing women’s participation –projektissa, jonka rahoittaa Euroopan Unionin "Europe for Citizens" –ohjelm

18.2.2016 Uutinen

CFP: Future positive - Gender and Safety in Change

June 16,  2016 University of Oulu, Finland Call for Papers

18.2.2015 Uutinen

Uusi julkaisu saatavilla: Käskirja lastensuojelun ammattilaisille Voimavarakoulutus

Empowering Care: Lastensuojeluyksiköissä asuvien tyttöjen voimaannuttaminen toimimaan väkivaltaa vastaan on kaksivuotinen (01/2013–12/201

27.1.2015 Uutinen

SEMINAR - NORDIC PRACTICES IN GENDER EQUALITY PROMOTION AT BASIC EDUCATION AND KINDERGARTENS

”NORDIC PRACTICES IN GENDER EQUALITY PROMOTION AT BASIC EDUCATION AND KINDERGARTENS” Wednesday 11th of February 2015 at 8 – 16 o’clock, ROOM KTK314

7.11.2014 Uutinen

Väitös: Jenna Harjuniemi, Sukupuoli, kieli ja kognitio, 8.11.2014

Väitöstilaisuus Oulun yliopistossa Väittelijä

15.8.2013 Uutinen

FM Heidi Kurvisen väitöstilaisuus 24.8.2013

Filosofian maisteri Heidi Kurvisen historian alaan kuuluva väitöskirja "En mä oo mies enkä nainen. Mä oon toimittaja".