Euroopan ulkopuolinen harjoittelu

Euroopan ulkopuolisen harjoittelun apuraha on tarkoitettu niille perustutkinto-opiskelijoille, jotka ovat hankkineet harjoittelupaikan Euroopan ulkopuolisista maista tai maista, jotka eivät kuulu Erasmus+ ohjelmaan. Apurahan suuruus on 2 000 €/opiskelija.  Apurahojen määrä on rajallinen.


Apurahan saamisen edellytykset:

• harjoittelu kestää vähintään 2 kk ja opintopisteitä kertyy vähintään 5
• harjoittelu on osa opintoja ja sisällöllisesti tutkinto-ohjelman hyväksymä,
• opiskelija on läsnä oleva yliopistossa harjoittelun aikana,
• opiskelija ei saa harjoittelulleen muuta rahallista tukea yliopistolta tai CIMOlta ja
• opiskelija ei ole aikaisemmin suorittanut yliopiston tuella harjoittelua (ei koske Erasmusharjoittelua).

Apuraha maksetaan opiskelijalle harjoittelun alkamisen jälkeen. Opiskelijan tulee raportoida harjoittelusta SoleMoveen sekä hyväksilukea suoritettu harjoittelu 1 kk sisällä harjoittelun päättymisestä. Apuraha maksetaan kahdessa erässä: 80 % harjoittelun alkamisen jälkeisenä yliopiston palkkapäivänä sekä loput 20 % kun opiskelija on raportoinut harjoittelun edellä mainituin tavoin.

Hakeminen:
Tukea voi hakea, kun harjoittelusta on sovittu harjoitteluorganisaation kanssa. Tukea haetaan SoleMOVE:ssa. Tukea ei myönnetä takautuvasti harjoittelun alkamisen jälkeen.

SoleMove-hakemuksen liite:

  • Todistus harjoittelun hyväksilukemisesta opintoihin (Confirmation of Internship). Opiskelijan tulee täyttää lomake ja hakea siihen tutkinto-ohjelman allekirjoitus henkilöltä, joka hyväksyy harjoittelun opintoihin.
  • Harjoittelusopimus (Taineeship Ageement Outside Europe). Lomakkeessa tulee olla kaikki tarvittavat allekirjoitukset, myös harjoitteluorganisaation edustajan allekirjoitus, ennen kuin harjoittelu voidaan hyväksyä.

Hakuaika: Tukea myönnetään 30.11.2020 asti, tai niin kauan kun tukea riittää. Tukea ei myönnetä jälkikäteen.  Hakemuksen käsittelyaika on enintään 2 viikkoa.

HUOM: Tukihakemuksia ei käsitellä 6.7 - 2.8.

Alta löydät omaa tutkinto-ohjelmaasi koskevat ohjeet.

Kauppakorkeakoulun ulkomainen harjoitteluportaali

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu on liittynyt jäseneksi Highered Global Career Services –portaaliin, jonka kautta Kauppakorkeakoulun opiskelijat voivat hakea harjoittelupaikkoja eri puolilta maailmaa. Portaali edellyttää kirjautumista Oulun yliopiston opiskelijasähköpostin tunnuksilla. Sen avulla voi myös luoda itselleen osaamisprofiilin, saada suosituksia omaan profiiliin sopiviin harjoittelu - ja työpaikkoihin, jne.

Linkki Highered-hakuportaaliin.

Lääketieteen opiskelija voi suorittaa Euroopan ulkopuolista harjoittelua, kun yleiset ehdot täyttyvät. Yksi harjoitteluvaihtoehdoista on syventävien tutkielman tutkimusharjoitteluvaihto.

Viimeksi päivitetty: 5.6.2020