Valmistuminen kauppakorkeakoulussa keväällä 2020

Oletko valmistumassa? Huomioi kauppakorkeakoulun valmistumisaikataulun vaiheet ja kypsyysnäyteohjeistus poikkeustilanteessa.

Valmistuminen 31.7.2020 mennessä

Valtakunnallisen poikkeustilan aikana opinnot on pyritty järjestämään siten, että kurssien suorittaminen ja opintojen eteneminen normaaliin tahtiin olisi mahdollista. Jos olet valmistumassa kevään 2020 valmistumisaikataulun mukaisesti kandidaatiksi tai maisteriksi ja et ole vielä tarkistuttanut tutkintoon sisällytettäviä kursseja, olethan heti yhteydessä sähköpostilla opintoasiainsihteeri Katja Hannulaan (katja.hannula(at)oulu.fi). Muista laittaa viestiin puhelinnumerosi. Yhteydenotot käsitellään saapumisjärjestyksessä. Teethän tämän, vaikka kaikki suoritusmerkinnät eivät olisi vielä Oodissa. Valmistuakseen opiskelija täyttää sähköisen tutkintotodistushakemuksen, jonka voi täyttää vasta opintojen tarkistuksen jälkeen.

Kauppakorkeakoulun valmistumisaikataulu lukuvuodelle 2019-2020 löytyy Opiskelijalle –verkkosivuilta;
Kandidaatiksi valmistuminen: https://www.oulu.fi/opiskelijalle/node/57245#6490 
Maisteriksi valmistuminen: https://www.oulu.fi/opiskelijalle/node/57247#6194 

Tutkielmista, kypsyysnäytteistä ja publiikista löytyy myös tietoa Opiskelijalle –verkkosivuilta:
https://www.oulu.fi/opiskelijalle/opinnaytetyo-ja-valmistuminen

Huom. Publiikit on peruttu ainakin kesäkuulle saakka. Myös tutkintotodistusten valmistelussa ja postituksessa on viivettä. Huomaa, että saat WebOodista ladattua itsellesi virallisen sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusrekisteriotteen, josta näkyy valmistumispäivämäärä kun tutkinto on suoritettu ja kirjattu opintorekisteriin. Näet myös tutkintotietosi Oma Opintopolku -palvelusta (https://opintopolku.fi/). Kirjauduttuasi voit jakaa linkin esimerkiksi työnantajalle.

Jos suoritat sivuainekokonaisuutta toiseen tiedekuntaan, muista pyytää erikseen kurssien koostamista sivuainekokonaisuudeksi heti kun kaikki kurssisuoritukset ovat kirjattuna Oodiin. Joissakin tapauksissa suoritukset saattavat vanhentua, jos koostamista ei tehdä riittävän ajoissa. Ota yhteyttä sen tiedekunnan lähipalveluihin, jonka sivuainetta suoritat: https://www.oulu.fi/opiskelijalle/node/34733

Kypsyysnäyte Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa poikkeusaikana

Kypsyysnäyte tehdään virtuaalisesti sellaisen etäyhteyden kautta, joka mahdollistaa näytön jakamistoiminnon (esim. Skype ja Teams). Työn ohjaaja ilmoittaa käytettävän yhteyden. Ohjaaja valvoo näytön jakamisen kautta sekä kirjoitusprosessia, että tiedoston lähettämistä ohjaajalle sähköpostilla.

Vaiheet:

  • Ohjaaja sopii opiskelijan kanssa päivämäärän ja kellonajan kypsyysnäytteelle, aikaa annetaan 3 tuntia.
  • Kypsyysnäytteen alussa ohjaaja varmistaa lyhyen suullisen kuulustelun kautta, että opiskelija tuntee opinnäytteensä pääteemat.
  • Opiskelija jakaa näytön omalta koneeltaan (Share screen -toiminto) ja työn ohjaaja valvoo kirjoitusprosessin etenemistä. Share screen -toiminto pidetään päällä niin kauan, että opiskelija lähettää tiedoston sähköpostilla ohjaajalle. Opiskelijan tulee varmistaa itselleen tenttitilanteen kaltaiset olosuhteet: Verkko- ja videoyhteys saatavilla, rauhallinen tila, sekä kypsyysnäytteen aikana puhelin pidetään kiinni ja ei surffailla netissä.

Huom. Ohjaaja voi järjestää kypsyysnäytteen myös Moodle-tenttinä (erityisesti kandidaatin tutkielman yhteydessä). Silloinkin kypsyysnäytteeseen voi kuulua lyhyt suullinen osio.

Muuten kypsyysnäytteen yleiset periaatteet säilyvät, ks.
suomeksi: https://www.oulu.fi/opiskelijalle/kypsyysnayte#6490
englanniksi: https://www.oulu.fi/forstudents/node/60474#6490

Viimeksi päivitetty: 25.5.2020