young woman standing at the roof at Linnanmaa campus, University of Oulu

Oulun yliopisto avaa tiloja opiskelijoille rajoitetusti

Oulun yliopisto on avannut kampuksia ja niiden palveluja opiskelijoille 1. kesäkuuta 2020 alkaen. Opiskelijat pääsevät kampuksille 24/7-kulkukortilla arkipäivisin kello 8–17 välisenä aikana, mutta ainoastaan tietyistä ovista. Myös kirjastojen lainaustoiminta ja Tellus avautuvat.

Linnanmaalla opiskelijoiden kulku tapahtuu pääovelta 2T ja lasiyhdyskäytävän eteläpuolen ovelta A3. Kontinkankaalla on käytössä 7A-ovi. Kulkemisen rajoittamisella helpotetaan tartuntaketjujen jäljittämistä, mikäli sille tulee jälkikäteen tarvetta.

Henkilökohtaisen 24/7-kulkukortin voi tilata täältä: https://www.oulu.fi/th/24/7. Kortin toimitusaika on arviolta kaksi viikkoa. Kortin valmistumisesta ei ilmoiteta erikseen, vaan opiskelija voi tiedustella sitä itse aulapalvelupisteistä arkisin klo 8–15.45 välillä: Linnanmaa 050 596 9846 ja 050 525 8635, Kontinkangas 050 567 1883.

Yliopiston kirjastojen lainauspalvelut on avoinna 1.–26.6. arkipäivisin klo 10–15. Heinäkuussa kirjastot on suljettu. Kirjastossa voi käydä lainaamassa ja palauttamassa kirjastoaineistoja, mutta opiskelutilat on suljettu ja pidempiaikainen oleskelu kirjaston tiloissa on kielletty. Opiskelijoiden kulku Linnanmaan Pegasus-kirjastoon tapahtuu 24/7-kulkukortilla pääovelta 2T tai lasiyhdyskäytävän eteläpuolen ovelta A3. Kontinkankaan kirjastoon kuljetaan 7A-ovesta. Tietoa kirjaston palveluista ja ajankohtaisista asioista poikkeustilanteessa on koottu tänne.

Tellukset ovat avoinna 1.6.–26.6. arkipäivisin kello 8–17 välisenä aikana ja palvelupiste on avoinna arkipäivisin Linnanmaalla klo 9–14 sekä Kontinkankaalla klo 10–15. Linnanmaan Tellukseen kuljetaan aulan puoleisesta ovesta. Lisätietoja Telluksen palveluista ja aukioloajoista 1.6. alkaen on koottu tähän uutiseen.

Tekniikanaulan läppärilainaamo Linnanmaalla on otettu jälleen käyttöön. Myös tulostuspalvelut on opiskelijoiden käytettävissä. Ravintolat pysyvät toistaiseksi suljettuina. Unirestan ruoka-autopalvelu kuitenkin toimittaa opiskelijahintaista lounasta myös kampuksille. Lisätietoja Unirestan verkkosivuilta.

Ajankohtaisia koronaohjeita päivitetään yliopiston koronasivulle: www.oulu.fi/yliopisto/koronavirus

Voit ehkäistä koronaviruksen leviämistä omalla toiminnallasi

• Flunssaisena pysyttele kotona.
  • Pidä kahden metrin turvaetäisyys muihin ja tervehdi muuten kuin kättelemällä.
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta: Pese kädet usein vedellä ja saippualla tai jos niitä ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.  Käytä kertakäyttöpyyhkeitä käsien kuivaamiseen.
  • Yski ja aivasta nenäliinaan tai omaan kyynärtaipeeseen tai hihan yläosaan.
  • Heitä niistämisen jälkeen nenäliina heti roskiin ja pese kädet.

Lisätietoja: opiskeluntuki@oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 1.6.2020