University of Oulu, 2016

Syksyn opetus järjestetään Oulun yliopistossa pääasiallisesti etänä

Oulun yliopisto on linjannut, että syksyn opetus aikavälillä 1.8.–25.10.2020 järjestetään pääasiallisesti etänä. Opetusta järjestetään kampuksella vain siinä tapauksessa, että opetus ei ole etäyhteyksin mahdollista. 

Uusien opiskelijoiden orientaatio järjestetään pienryhmissä kampuksella. Tällä varmistetaan opintojaan aloittavan opiskelijan kiinnittyminen Oulun yliopistoon ja tuetaan ryhmäytymistä. Uusien opiskelijoiden orientaatiopäivät kampuksilla pyritään järjestämään vuoropäivinä niin, että eri päivinä paikalla on eri tiedekuntien opiskelijoita. Orientaatiossa huomioidaan myös sellaiset opiskelijat, jotka eivät pääse tai voi tulla kampukselle pandemiatilanteeseen liittyvien syiden takia. Yhteiset luentotyyppiset tilaisuudet järjestetään kaikille uusille opiskelijoille etäyhteyksillä. 

Opiskelijoiden opintojen eteneminen turvataan mahdollisimman hyvin. Omaopettajat seuraavat opiskelijoiden opintojen etenemistä erityisen tarkasti poikkeusjärjestelyjen aikana ja ottavat heihin yhteyttä, mikäli opinnot eivät etene normaalisti.

Jos opiskelijat eivät pääsee pandemiatilanteeseen liittyvien syiden vuoksi osallistumaan kampuksella järjestettävään opetukseen, opintojen eteneminen taataan joko järjestämällä korvaavia tehtäviä tai mahdollistamalla opintojakson suorittaminen myöhempänä ajankohtana, kun kampuksella työskentely on jälleen turvallista. Kaikille opiskelijoille, jotka pääsevät kampukselle pandemiatilanteesta huolimatta, pyritään mahdollistamaan joko ohjausta tai muita kohtaamisia kampuksella.  

Oppimisen arvioinnissa käytetään pääsääntöisesti sähköistä Exam-järjestelmää ja vaihtoehtoisia arviointitapoja. Kampuksella järjestettäviä paperitenttejä suositaan opettajan itsensä järjestäminä eikä niitä suositella tentittäviksi yleisinä tenttipäivinä. Yleisiä tenttejä voidaan kuitenkin järjestää niin, että tenttisalissa on 2 metrin turvavälit opiskelijoiden välillä. 

Periaatteet koskevat opetusta syksyn ensimmäisellä opetusperiodilla 1.8.–25.10.2020.  Seuraavan periodin osalta päätökset tehdään elokuun aikana.

Lisätietoja: opiskeluntuki@oulu.fi
 

Viimeksi päivitetty: 9.6.2020