Nyytissä tapahtuu

Katso mitä kaikkea Nyytissä tapahtuu syksyllä 2020!

SYKSY 2020 CHATIT

Alta näet kaikki Nyytin syksyn chatit. Huomioithan, että chattien aika vaihtelee: tiistaisin chatit pidetään klo 15-17 ja torstaisin klo 18-20.

Elokuu

Syyskuu

Lokakuu

Marraskuu

Joulukuu

Chatit löydät osoitteesta: https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat/

SYKSYN 2020 NYYTITALKIT

NyytiTalkissa, käsitellään opiskelijan elämään ja hyvinvointiin liittyviä teemoja mm. ihmissuhteita, opiskelua sekä arjessa jaksamista. NyytiTalkit striimataan Nyytin YouTube-kanavalla yleensä torstaisin kello 15.00 – noin 15.30. Keskustelusta jää tallenne, joka on jälkikäteen katsottavissa YouTube-kanavan videoista.

• 20.8.    Mitä tehdä, kun kaikki menee uusiksi?
  • 1.10.    Huoli läheisestä – jaksanko itse?
  • 11.11.   Mikä kuormittaa opiskelijaa?
  • 10.12.  Toipumisorientaatio – kohti merkityksellistä elämää

Tule mukaan seuraamaan ja osallistu keskusteluun!

SYKSYN 2020 NYYTICASTIEN ILMESTYMISPÄIVÄT JA AIHEET

Nyytin podcast-sarjassa – NyytiCast – puhutaan rohkeasti mielenterveydestä ja opiskelijoiden hyvinvoinnista. Podcastien teemat vaihtelevat ja mukana on aina mielenkiintoisia vieraita.

• 24.8.    Ympäristötunteet
  • 24.9.    Opinnoissa pärjääminen, jaksanko opinnoissa?
  • 28.9.    Pakko olla positiivinen?
  • 12.10.  Puristuksissa parisuhteessa
  • 19.10.  Aikuiset ystävät
  • 2.11.   Suorittamiskulttuuri
  • 16.11.  Huijarisyndrooma
  • 23.11.  Suru ja sureminen
  • 30.11.  Some ja mielenterveys
  • 7.12.   Pakko-oireet
  • 14.12.  Päämäärättömyys

Kuuntele NyytiCastiä Soundcloudissa tai Spotifyssa

ELÄMÄNTAITOKURSSI VERKOSSA 26.10-27.11.2020

Pohditko, miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja? Entä mietitkö, millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki?

Tule mukaan Elämäntaitokurssille verkossa (26.10. – 27.11.2020). Viisi viikkoa kestävällä ryhmämuotoisella kurssilla käsitellään arjen- ja elämänhallintaan sekä itsetuntemukseen liittyviä kysymyksiä. Elämäntaitokurssin aikana sinulla on mahdollisuus löytää uusia oivalluksia ja keinoja, jotka tukevat jaksamistasi arjessa ja opinnoissa.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille 18 – 35 -vuotiaille opiskelijoille. Se toteutetaan suojatussa ympäristössä eli keskusteluihin pääsevät osallistumaan vain ryhmän jäsenet. Ryhmässä esiinnytään nimimerkeillä.

Haku kurssille alkaa 14.9.2020 ja päättyy 20.10.2020 tai kun kurssi on täynnä. Lue lisää kurssista Nyytin verkkosivuilta

SINUSTAKO MENTORI?

Yeesin ja Nyytin yhteisessä Jaksaa, jaksaa? -hankkeessa vähennetään uupumusta toisen asteen opinnoissa. Hankkeen mentoritoimintaan haetaan jälleen vapaaehtoisia mentoreita lukuvuodelle 2020-21.

Olisitko sinä etsimämme tyyppi? Mentoriksi sovit, jos
- olet 20-29 -vuotias lukiota tai ammattikoulua käynyt
- sinua kiinnostaa merkityksellinen vapaaehtoistoiminta ja nuorten mielenterveys
- pystyt sitoutumaan vapaaehtoistoimintaan vähintään kaksi kertaa kuukaudessa

Tulevana lukuvuonna kasvokkain pääkaupunkiseudulla tapahtuvan mentoritoiminnan lisäksi kehitämme mobiilimentorointia, johon voi osallistua mistä päin maailmaa tahansa.

Hae mentoriksi 4.9. mennessä
Lisää tietoa mentoritoiminnasta Yeesin verkkosivuilta