Etäopiskelu jatkuu vuoden loppuun – opiskelija­vaihtoa keväälle voi suunnitella normaalisti

Opiskelu Oulun yliopistossa jatkuu pääsääntöisesti etänä syyslukukauden loppuun eli myös syksyn toisen opetusperiodin ajan 26.10.–31.12.2020. Opetuksen järjestelyt ja ehdot pysyvät samanlaisina kuin syksyn ensimmäisessä periodissa. Tartuntatilannetta seurataan edelleen mahdollisten muutosten varalta.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia lähikontakteissa, joissa 1–2 metrin turvaväli kampuksella ei toteudu. Mikäli tällaisia tilanteita syntyy lähiopetuksessa, opettajat jakavat maskit opiskelijoille.

Kansainvälisiä opiskelijavaihtoja järjestetään keväällä 2021 normaalisti. Opinnot järjestetään kampuksella ja/tai etänä. Saapuvilta opiskelijoilta edellytetään koronatestiä tai karanteenia, ja lähteville suositellaan kattavaa vakuutusta sekä mahdollisesti tiettyjen maiden välttämistä. Opiskelijavaihtoon liittyvää tilannetietoa ylläpidetään sivulla www.oulu.fi/yliopisto/koronavirus/vaihto-opiskelu. Seuraamme koronavirustilannetta koko ajan, ja mahdollisiin muutoksiin reagoidaan nopeasti. 

Tänä syksynä opiskelijavaihdoista on toteutunut noin puolet verrattuna aiempiin vuosiin. Varsinkin kaukokohteiden vaihtoja on jouduttu perumaan tai siirtämään. 
 

Ethän jää yksin – tarjoamme tukea!

Tiedämme, että etäopiskelu voi olla haastavaa, mutta selviämme poikkeusajasta yhdessä. Tarjoamme opiskeluun monenlaista tukea. 

Lisätietoja:

Opiskeluun liittyvät asiat: study@oulu.fi

Kansainvälisen liikkuvuuden asiat: international.office@oulu.fi
 
 

Viimeksi päivitetty: 16.9.2020