University of Oulu, 2016

Uudelleenkirjaaminen

Myöhästyikö lukuvuosi-ilmoittautuminen? Oletko passiivirekisterissä? Haetko lisäaikaa opiskeluoikeuteesi?

Jos opiskelija on menettänyt opiskeluoikeutensa eli on kirjoilta poistettu, ja hakee oikeutta päästä uudelleen opiskelijaksi, hakemuksen käsittelystä peritään 35 euron uudelleenkirjaamismaksu.

Opiskelijan tulee maksaa uudelleenkirjaamismaksu seuraavissa tapauksissa:

• Lukuvuosi-ilmoittautumisen laiminlyönnin seurauksena,
  • Poistuakseen passiivirekisteristä,
  • Hakiessaan lisäaikaa opiskeluoikeudelle ja mikäli olemassa ollut opiskeluoikeus on ehtinyt jo päättyä ennen myönteistä päätöstä lisäajasta.

Saadakseen opiskeluoikeutensa takaisin tai poistuakseen passiivirekisteristä opiskelija täyttää 'Opiskeluoikeuden palautus' -hakemuksen OSAT-järjestelmässä. Opiskelija voi hakea myös lisäaikaa opiskeluoikeudelle OSAT-järjestelmässä.

Kun hakemuksesi on hyväksytty OSAT-järjestelmässä, saat ohjeen koulutuksen lähipalveluista uudelleenkirjaamismaksun maksamisesta ja sinun tulee ilmoittautua uudelleen läsnä- tai poissaolevaksi. Opiskeluoikeuden tila muutetaan läsnäolevaksi aikaisintaan siitä lukukaudesta lähtien, jonka aikana hän on ilmoittautunut.

Valtioneuvoston asetus yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista 1082/2009.

Viimeksi päivitetty: 18.2.2019