Uudet opiskelijat | Opiskelupaikan vastaanottaminen ja yliopistoon ilmoittautuminen

Kaikkien valinnoissa hyväksyttyjen uusien opiskelijoiden tulee vastaanottaa opiskelupaikka ja ilmoittautua yliopistoon.

Opiskelupaikan vastaanotto

Uuden opiskelijan opiskelupaikan vastaanotto tapahtuu Oma Opintopolku -palvelussa ja yliopistoon ilmoittautuminen tulee mahdolliseksi paikan vastaanottamisen jälkeen.

• Kevään ensimmäisessä yhteishaussa englanninkielisiin maisterikoulutuksiin tai kaksoistutkintokoulutuksiin hyväksyttyjen opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 10.7.2020 klo 15.00.
  • Kevään toisessa yhteishaussa ja siirtohaussa hyväksyttyjen opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 15.7.2020 klo 15.00.
  • Myöhemmin hyväksytyksi tulleiden paikan vastaanoton määräaika on 10 vuorokautta hyväksymisilmoituksen päivämäärästä. Mikäli paikan vastaanottoa ei tehdä määräaikaan mennessä, opiskelija menettää opiskelupaikkansa.

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi

Kaikkien kevään 2020 valinnoissa hyväksytyksi tulleiden ja Oulun yliopistosta paikan vastaanottaneiden uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 12.8.2020 klo 15:00 mennessä. Kun opiskelija ilmoittautuu läsnäolevaksi, tulee hänen samalla maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu.

Uuden opiskelijan sähköinen ilmoittautuminen tehdään Oma Opintopolku -asioinnin yhteydessä paikan vastaanottamisen jälkeen. Voit myös ilmoittautua asioimalla koulutuksen lähipalveluissa.

• Huomaathan, että sinun tulee sekä ottaa opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa että ilmoittautua yliopistoon. Mikäli et ole ilmoittautunut opiskelijaksi 12.8.2020 mennessä, ota viipymättä yhteyttä Oulun yliopiston koulutuksen lähipalveluihin.
  • Mikäli olet saanut opiskelupaikan jo viime vuonna 2019, mutta aloitat opintosi vasta nyt, voit katsoa sinua koskevat ilmoittautumisohjeet täältä
  • Sähköisessä palvelussa voi ilmoittautua ainoastaan läsnäolevaksi sekä syys- että kevätlukukaudelle. Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista tai opiskelijan tulee ilmoittautua poissaolevaksi, pitää ilmoittautuminen hoitaa Oulun yliopiston koulutuksen lähipalveluissa.
  • Mikäli hoidat ilmoittautumisen koulutuksen lähipalveluissa, voit jo etukäteen täyttää ja tulostaa ilmoittautumislomakkeen lomake-sivulta. Lomakkeita saa myös koulutuksen lähipalvelupisteistä.
  • Huom! Vaikka olisit ilmoittautunut läsnäolevaksi jonkin muun opiskeluoikeuden perusteella ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, ilmoittaudu silti Oma Opintopolku -asioinnin yhteydessä. Jäsenmaksua ei tällöin peritä uudelleen.

Ilmoittautuminen poissaolevaksi

Uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 12.8.2020 klo 15:00 mennessä.
Lue lisää: uuden opiskelijan poissaoloilmoittautuminen.

Yliopiston käyttäjätunnusten aktivointi

Sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi yliopistoon, järjestelmä luo sinulle uuden opiskelijan käyttäjätunnuksen. Tunnus syntyy aikaisintaan 1.8. ja on käyttövalmis vasta, kun aktivoit sen. Saat lisää tietoa tunnuksen aktivoimisesta täältä.

Viimeksi päivitetty: 21.2.2020