Pienryhmäohjaus

Oulun yliopisto järjestää kaikille uusille opiskelijoille pienryhmäohjausta. Ohjausta saavat niin suomalaiset kuin kansainvälisetkin opiskelijat. Ohjaus alkaa heti opintojen alussa ja kestää intensiivisimmillään ensimmäisen opiskelusyksyn.

Pienryhmäohjaajina toimivat saman koulutusalan ylempien vuosikurssien opiskelijat, jotka yliopisto on kouluttanut tehtäväänsä. Pienryhmäohjaajan johdolla uudet opiskelijat tutustuvat noin 10 hengen ryhmissä omaan opiskelualan, tiedekunnan ja koko yliopiston käytäntöihin mutta ennen kaikkea opiskelukavereihin ja Ouluun. Pienryhmäohjaus on osa yliopiston virallista opinto-ohjausta. Pienryhmäohjaajat toimivat tuntiopetustehtävissä ja vastaavat opetussuunnitelman mukaisen ohjauksen toteutumisesta.

Pienryhmäohjaajan tehtävinä on mm.

•  tutustuttaa yliopistoon ja yliopisto-opiskelun käytäntöihin, sekä muihin opiskelijoihin

• perehdyttää omaan  tutkinto-ohjelmaan yleisellä tasolla

• kertoa opiskelua tukevista palveluista

• perehdyttää opiskelijaelämään ja vapaa-ajantoimintaan

• perehdyttää yliopistoyhteisöön  ja opiskelijan vaikutusmahdollisuuksiin

• ohjata tutkinto-ohjelmassa tarvittaviin keskeisiin opiskelutaitoihin, opiskelun- ja  ajankäytön suunnitteluun

• ohjata uutta opiskelijaa ottamaan vastuuta omasta opiskelusta

Haluatko sinä pienryhmäohjaajaksi?

Alta löydät omaa tutkinto-ohjelmaasi koskevat ohjeet. Opiskelun ohjeet siirtyvät asteittain Sinulle-osioon. Seuraathan oman tiedekuntasi viestintää siirtymisen aikataulusta. Kaikkien tiedekuntien ohjeet löytyvät täältä viimeistään syyskuussa 2019.

Laaja-alainen luokanopettajakoulutus:
LO-19A: Haapaniemi Laura, Arkkila Teemu
LO-19B: Suutarinen Jenna, Hassinen Henna
LO-19C: Asikainen Josefiina, Jaakola Karita
LO-19D: Piippo Jonna, Luukka Helmi

Intercultural Teacher Education:
Putkinen Laura, Lääperi Venla

Taide- ja taitopainotteinen luokanopettajakoulutus:
Hietala Hanna, Toppinen Jaakko

LET:
Bhavna Rawat, Pablo Santur

Pienryhmäohjaus humanistisessa tiedekunnassa

Humanistisen tiedekunnan uutena opiskelijana saat oman pienryhmäohjaajan, joka perehdyttää sinut opintojen aloittamiseen, opintojen suunnitteluun, opiskeluympäristöön ja erityisesti omaan opiskelualaasi. Osallistuminen pienryhmäohjaukseen on tehokas tapa perehtyä yliopiston, tiedekunnan ja oman oppiaineen toimintaan.

Humanistisen tiedekunnan järjestämän uusien opiskelijoiden informaatiotilaisuuden päätyttyä opiskelijat jaetaan pienryhmiin, joissa oman oppiaineen vanhempi, yliopiston tähän tehtävään kouluttama opiskelija ohjaa ja opastaa uusia opiskelijoita. On siis ehdottoman tärkeää osallistua syyslukukauden ensimmäiseen informaatiotilaisuuteen.

Pienryhmäohjaajat ja oppiaineiden yhdyshenkilöt lukuvuonna 2019-2020

Pienryhmäohjaajat ja -ryhmät löytyvät OTiTin sivuilta.

Saamelainen kulttuuri ja saamen kielet

Sämikielân (inarinsaameksi)

Oulu ollâopâttâh uárnee puoh uđđâ uáppeid fuksilaiđiittâs, mii álgá uápui vuosmuu peeivi. Enâmus laiđiittâs lii vuosmuu čohčâluuhâmpaje ääigi.

Fuksilaiđiitteijee jođettâsâst uđđâ uáppeeh uápásmeh juávhuin jieijâs oppâmsyergi, tieđâkode já ubâ ollâopâttuv vuáválâšvuođáid mut eromâšávt eres uáppeid já Oulun. Fuksilaiđiitteijen láá siämmáá uáppusyergi aaleeb ihekuursâi lohheeh, kiäid ollâopâttâh lii škovliittâm paargon.

Fuksilaiđiittâs olesvuođâst västideh ollâopâttuv škovlimpalvâlusah oovtâstpargoost tieđâkudijguin já ohtâduvâiguin. Uuccâm uárnejeh oppâamnâsijn kiđđâluuhâmpaje ääigi já tom koordinist oppâamnâs fuksilaiđiittâs ohtâvuotâolmooš.

Saamen kielet ja saamelainen kulttuuri

Sämikielân (inarinsaameksi)

Viimeksi päivitetty: 9.7.2019