Hakeminen

Eurooppa

Hakujen ajankohdat

Erasmus+ ja Nordplus -vaihtoihin järjestetään vuosittain kaksi hakuaikaa:

1.-25.2. järjestettävässä päähaussa haetaan vaihtoon seuraavan lukuvuoden vaihtojaksoille.

15.-30.9. järjestettävällä toisella hakukierroksella haetaan tulevan kevätlukukauden vaihtojaksoille ja haussa ovat mukana ne kohteet, joihin on jäänyt paikkoja vapaaksi helmikuussa järjestetystä hausta. Kaikki hakukohteet eivät siis välttämättä ole haettavissa syksyisin järjestettävällä toisella hakukierroksella.

Hakuprosessi

Erasmus+ ja Nordplus -vaihtoihin hakeminen on kaksivaiheinen prosessi. Ensin haet vaihtoon täyttämällä sähköisen hakulomakkeen SoleMOVE-liikkuvuustietokannassa. Ohjeita SoleMOVEn käyttämiseen ja sähköisen hakemuksen tekemiseen löydät SoleMOVE-ohjeesta. Tarkista hakemukseen tarvittavat liitteet omalta kv-koordinaattoriltasi.  Kun SoleMOVE-hakemuksesi on hyväksytty ja sinut on valittu vaihtoon Oulun yliopistosta, tulee sinun tehdä vielä hakemus vaihtoyliopistoon.

Katso oman tiedekuntasi kohteet ja tarkemmat ohjeet Erasmus+ ja Nordplus -vaihtohakuihin Eurooppa-sivun Sinulle-valikosta. Euroopan vaihtokohteisiin haettaessa sinua auttaa oman tiedekuntasi / tutkinto-ohjelmasi kv-koordinaattori.

Euroopan ulkopuoliset kohteet

Hakujen ajankohdat

Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin järjestetään vuosittain kaksi hakuaikaa:

15.-31.1. järjestettävässä haussa haetaan vaihtoon seuraavan lukuvuoden syys- ja kevätlukukaudelle. Tammikuun haussa ovat mukana vaihtopaikat Etelä-Amerikassa, Japanissa, Kiinassa, Hong Kongissa, Singaporessa, Taiwanissa, Thaimaassa, Etelä-Koreassa, Venäjällä ja north2north-ohjelman vaihtopaikat Kanadassa sekä FIRST-ohjelman vaihtopaikat Venäjällä.

1.-15.10. järjestettävässä haussa haetaan vaihtoon seuraavan lukuvuoden syys- tai kevätlukukaudelle. Lokakuun haussa ovat mukana vaihtopaikat Yhdysvalloissa, Australiassa ja Kanadassa sekä ISEP-ohjelman vaihtopaikat.

Osa vaihtokohteista on laaja-alaisia, eli niihin voivat hakea kaikki opiskelijat, joille on tarjolla tutkintoon sopivia aineita. Osa sopimuksista on rajattu tietyille aloille ja niihin voivat hakea vain niiden oppiaineiden opiskelijat. Löydät listaukset Euroopan ulkopuolisista vaihtokohteista ja niihin liittyvistä mahdollisista rajoituksista Euroopan ulkopuoliset kohteet -sivulta. Huomaathan, että kullakin hakukierroksella haussa mukana olevat kohteet saattavat hiukan vaihdella.

Tarkat tiedot kullakin hakukierroksella mukana olevista kohteista, tarkat hakuohjeet, hakuinfojen ajat ja muun hakuun tarvittavan tiedon löydät tällä sivulla julkaistavasta hakukuulutuksesta.

Hakuprosessi

Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake SoleMOVE-liikkuvuustietokantaan, johon kirjaudutaan Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Ohjeita SoleMOVEn käyttämiseen ja sähköisen hakemuksen tekemiseen löydät SoleMOVE-ohjeesta. Sähköisen hakemuksen liitteeksi (vain Word- tai Pdf-muotoisina) tarvitset:

1. Opintosuunnitelma (opiskelija skannaa järjestelmään): Opintosuunnitelma allekirjoituksineen tehdään kaikkiin haettuihin kohteisiin yhtenä dokumenttina, yksi sivu/vaihtokohde. Tutustu vastaanottavan yliopiston opinto-oppaisiin yliopiston www-sivuilla. Tarkista kohteen oppialakohtaiset rajoitukset kohdekorkeakoulun nettisivuilta. Alan opintoja on oltava suoritettuna mielellään vähintään kaksi vuotta vaihtoon haettaessa. Opiskelijan tulee aina itse varmistaa, että kohdeyliopisto tarjoaa opintoihin soveltuvia kursseja. Mikäli vaihtoajankohdalle ei ole vielä julkaistu opinto-oppaita, tee suunnitelma kuluvan lukuvuoden tarjonnan perusteella. Valitse noin viisi kurssia, ja koosta ne yhdelle sivulle (kurssin nimi, koodi ja kuvaus).  Tarkistuta opintosuunnitelmasi ja pyydä siihen allekirjoitus ja mahdollinen tarkentava lausunto yksikön opintovastaavalta, kv-koordinaattorilta, professorilta tai muulta henkilöltä, joka hoitaa vaihto-opintojen hyväksilukua.

2. Opintosuoritusote (opiskelija skannaa järjestelmään): Hakemukseen kelpaa vain englanninkielinen suoritusote, jossa näkyy kaikkien opintosuoritusten keskiarvo, saat sen oman tiedekuntasi lähipalvelupisteestä. Kerro opintosuoritusotteen antajalle, että tarvitset otteen opiskelijavaihtoa varten (”opintosuoritusote kv-käyttöön”). Weboodista otettu opintosuorituote ei käy, koska siinä ei näy opintosuoritusten keskiarvo. Valituksi tuleminen edellyttää, että hakijan keskiarvo on vähintään 3.0 tai korkeampi. Tarkista suoraan hakukuulutuksesta mikäli hakijoilta edellytetään tiettyä määrää suoritettuja opintopisteitä Oulun yliopistossa.

3. Kielitaidon todentaminen: Opiskelija skannaa järjestelmään lukion päättötodistuksen, jossa näkyy englannin kielen arvosana. Hakemukselle voi liittää myös muita kielitodistuksia lukion päättötodistuksen lisäksi. Mikäli hakija kokee, että kielitaito on parempi kuin lukion päättötodistus antaa ymmärtää, suositellaan haettavaksi lisäksi kielitodistus esim. kieli- ja viestintäkoulutukselta. Syyslukukauden 2019 kielitestien päivät ilmoitetaan myöhemmin. HUOM! Hakijan kielitaito arvioidaan aina liitetyn kielitodistuksen perusteella.

4. Perustelu (opiskelija skannaa järjestelmään): ns. Motivation Letter kirjoitetaan englanniksi, ja siihen listataan erityisesti akateemiset ja muut mahdolliset perusteet, miksi haluat lähteä vaihtoon. Motivaatiokirje kirjoitetaan ensisijaiseen kohteeseen ja se osoitetaan Oulun yliopiston valintatiimille. HUOM! Maksimipituus 400 sanaa.

Valintaprosessi: Valintakriteereinä käytetään akateemisia perusteluita vaihtoon hakeutumiselle, opintomenestystä ja kielitaitoa. Mahdolliset aiemmat vaihtopaikkojen perusteettomat peruutukset voidaan katsoa heikentäväksi tekijäksi valintoja tehtäessä.

Hakuprosessin eteneminen: Hakuajan päättymisen jälkeen hakemukset arvioidaan ja pisteytetään. Oulun yliopiston ehdokkaat valitsee koulutuspalveluiden valintatiimi. Lopullisen valinnan tekee aina vastaanottava yliopisto.

Kysyttävää? Ota yhteyttä international.office(at)oulu.fi

Liitteet: