Sähköinen tentti

Voit tehdä varauksen sähköiseen tenttiin ja suorittaa joustavasti tenttejä kameravalvotussa tenttitilassa. Tutustu tarkasti tenttitiloja koskeviin ohjeisiin ennen tenttiä, sääntörikkeestä seuraa aina vilppiepäily.

Tilojen aukioloajat

Suorittaessasi tentin virka-ajan ulkopuolella, tarvitset 24/7-kulkukortin päästäksesi rakennukseen.

LINNANMAA

Examinarium (TL102) Fysiikankatu
kampuskartta

TI-PE klo 8-20
(erityisjärjestelyt klo 21 asti)
LA klo 8-17

MA klo 8-20
vain tentit, joihin vastaaminen ei ole mahdollista sähköisesti
(esim. matemaattiset tentit, laskemista vaativat, japanin kieli).

KONTINKANGAS

Examinarium (H1090) Aapistie 3
kampuskartta

MA-PE klo 8-20
(erityisjärjestelyt klo 21 asti)
LA klo 8-17

Ei paperille vastattavia tenttejä.

Kirjautuminen

Exam-järjestelmä

Tenttitilan tietokone

Selainsuositus

https://exam.oulu.fi - kirjautuminen opiskelijatunnuksilla

Kirjautumistunnukset löydät tenttilasta tietokoneen luota

Firefox- tai Chrome -selain

Tilaan vietävät tavarat

SALLITTUA

• kuvallinen opiskelija-, ajo- tai henkilökortti (pakollinen)
    • lokerikon avain
    • Linnanmaan paperille vastattavissa maanantaitenteissä: kirjoitusvälineet

EI SALLITTUA

• matkapuhelin
    • laskin, ei edes opettajan luvalla
    • penaali
    • omat paperit
    • vesipullo, eväät
    • takit, laukut, huivit ym ulkovaatteet
    • tilasta poistuminen kesken tentin
    • tilassa puhuminen

Ovien aukioloajat

• Tentit alkavat aina tasatunnein klo 8, 11, 14 ja 17. Kesto on 2 tuntia 55 min (175 minuuttia). Tentistä voi poistua aikaisintaan 30 minuutin kuluttua tentin alkamisesta.

• Aikavälit tenttien tekemiselle ovat klo 8-11, 11-14, 14-17 ja 17-20 (17-21).

• Ovissa on sähkölukko. Ovet ovat auki 5 min. ennen tenttiä – 30 min. tentin alkamisen jälkeen.

Ohjevideot

Kuinka ilmoittautua tenttiin.

Miten tenttitilassa toimitaan.

Erityisjärjestelytentit

Henkilökohtaisia opetusjärjestelyitä tentissä tarvitseville opiskelijoille järjestetään neljän tunnin (235 min) pituisia tenttejä. Neljän tunnin pituisia tenttejä on mahdollista suorittaa arkipäivisin ma-pe klo 17-21 välisenä aikana.

Opiskelijalla tulee olla esittää todistus tarvittavista henkilökohtaisista opetusjärjestelyistä. Neljän tunnin tentit tehdään aina henkilökohtaisena tenttinä.

Sähköisen tentin tilassa ei järjestetä pelkästään paperille vastattavia tenttejä

Linnanmaan tenttitilassa maanantait ovat varattu tenteille, joihin vastaaminen ei ole mahdollista sähköisesti (esim. matemaattiset tentit, laskemista vaativat, japanin kieli). Näissäkin kysymykset ovat Exam-järjestelmässä.

Siirtotentit

Oulun yliopisto ei tarjoa siirtotenttimahdollisuutta muiden organisaatioiden opiskelijoille. Tämä järjestely on voimassa toistaiseksi.

Ongelmat tentin aikana

Mikäli tenttiminen häiriintyy tai estyy, keskeytä tentti ja poistu tenttitilasta. Ilmoita tentin keskeytymisesta viipymättä täyttämällä tentin keskeytyslomake. Tenttitilasta löytyy toimintaohjeet sekä hälytyspainike hätätilanteiden varalle.

Huoltokatkot

Sähköisessä tentissä on huoltokatko joka kuukauden 1. maanantai. Exam-järjestelmä ja tenttitilat ovat poissa käytöstä klo 8-11 välisen ajan.

Tenttitilat ovat suljettuina arkipyhinä.

Tukipyynnöt

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä oman tiedekuntasi koulutuksen lähipalveluihin. Järjestelmätuen tavoitat: e-exam(at)oulu.fi

Katso myös:

Viimeksi päivitetty: 19.2.2019