Ammatillinen jatkokoulutus

Lääketieteellinen tiedekunta vastaa erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksesta sekä yleislääketieteen erityiskoulutuksesta, jotka ovat yliopistojen ammatillista jatkokoulutusta. Tiedekunnan vastuulla on myös erikoislääkäreiden lisäkoulutus, jonka tavoitteena on turvata terveyspalvelujärjestelmän tarpeista lähtevä erikoisalojen erityisosaaminen. Psykoterapeuttikoulutus järjestetään täydentävien opintojen keskuksen ja lääketieteellisen tiedekunnan yhteistyönä.

Voit testata erikoisalan sopivuutta itsellesi Lääkäriliiton julkaiseman Erikoisalani- valintakoneen avulla.

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen valtakunnallisesta ohjauksesta (sivusto erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutukseen).

Arvio erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen koulutustarpeesta vuoteen 2030 asti

Tilastot
Valtakunnallinen tilasto valmistuneista erikoislääkäreistä (2002-2017)
Valtakunnallinen tilasto valmistuneista erikoishammaslääkäreistä (-2017)