Erikoistuvien johtamiskoulutus

Erikoistuvien lääkäreiden ja hammaslääkäreiden johtamiskoulutus EJO 10 op

Erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutukseen sisältyy 10 opintopisteen laajuinen johtamiskoulutus (EJO). Koulutus koskee 1.8.2009 ja sen jälkeen opinto-oikeuden saaneita erikoistuvia lääkäreitä ja hammaslääkäreitä.

Koulutukseen ilmoittautuminen

Oulun yliopistossa opiskelevat erikoistuvat lääkärit ja hammaslääkärit ilmoittautuvat koulutukseen WebOodissa.

Muiden yliopistojen erikoistuvat lääkärit ja hammaslääkärit voivat hakea opinto-oikeutta paperisella JOO-hakulomakkeella. Hakulomake palautetaan lääketieteellisen tiedekunnan jatkokoulutuspalveluihin osoitteeseen Lääketieteellinen tiedekunta, ammatillinen jatkokoulutus, PL 5000, 90014 Oulun yliopisto.
 

Lähijohtamiskoulutus EJO 30 op

Oulun yliopistossa erikoistuvat lääkärit tai hammaslääkärit, jotka ovat suorittaneet tai ovat aloittaneet erikoislääkäri- tai erikoishammaslääkärikoulutukseen kuuluvan 10 opintopisteen laajuisen johtamiskoulutuksen, voivat laajentaa sen 30 opintopisteen lähijohtamiskoulutukseksi suorittamalla 20 opintopisteen laajuiset lisäopinnot. Koulutus koskee 1.8.2009 ja sen jälkeen opinto-oikeuden saaneita lääkäreitä ja hammaslääkäreitä. Koulutus on suoritettava loppuun erikoistumisen aikana.

Lisätietoa löydät täältä.

Valtakunnallinen erikoistuvien johtamisopintopilotti +20op                     
käynnistyy syksyllä 2019

Erikoistuville lääkäreille ja hammaslääkäreille tarkoitettu valtakunnallisesti toteutettava johtamisopintojen +20 op pilotti käynnistyy syksyllä 2019.

Pilottiohjelmaan saatiin hakuajan puitteissa kaikkiaan lähes 50 hakemusta, joista kukin yliopisto valitsi pilottiin viisi opiskelijaa/yliopisto  – yhteensä 25 opiskelijaa.

 

20 tunnin laajuinen terveydenhuollon hallinto- ja johtamiskoulutus

Erikoistuvat lääkärit ja hammaslääkärit, jotka ovat saaneet opinto-oikeuden ennen 1.9.2009, voivat suorittaa 20 tunnin laajuisen hallinto- ja johtamiskoulutuksen. Lääketieteellinen tiedekunta ei enää järjestä erillistä 20 tunnin kurssia, vaan koulutus voidaan suorittaa osallistumalla vähintään yhteen kahden päivän EJO-koulutuksen seminaariin etätehtävineen oman valinnan mukaan. Ennen 1.9.2009 opintonsa aloittaneilla on mahdollisuus suorittaa myös joko 10 opintopisteen tai 30 opintopisteen laajuinen johtamiskoulutus.