Uudet opiskelijat | Opiskelupaikan vastaanottaminen ja yliopistoon ilmoittautuminen

Kaikkien valinnoissa hyväksyttyjen uusien opiskelijoiden tulee vastaanottaa opiskelupaikka ja ilmoittautua yliopistoon.

Opiskelupaikan vastaanotto ja ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi

Uuden opiskelijan opiskelupaikan vastaanotto tapahtuu Oma Opintopolku -palvelussa ja yliopistoon ilmoittautuminen tulee mahdolliseksi paikan vastaanottamisen jälkeen. 

28.6.2019 tai sitä aikaisemmin hyväksymisilmoituksen saaneiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 8.7.2019 klo 15.00.

Myöhemmin hyväksytyksi tulleiden paikan vastaanoton määräaika on 10 vuorokautta hyväksymisilmoituksen päivämäärästä. Mikäli paikan vastaanottoa ei tehdä määräaikaan mennessä, opiskelija menettää opiskelupaikkansa.

Kaikkien kevään 2019 valinnoissa hyväksytyksi tulleiden ja Oulun yliopistosta paikan vastaanottaneiden uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon. Uuden opiskelijan sähköinen ilmoittautuminen tehdään Oma Opintopolku -asioinnin yhteydessä paikan vastaanottamisen jälkeen. Voit myös ilmoittautua asioimalla koulutuksen lähipalveluissa. Uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 12.8.2019 klo 15:00 mennessä.

Mikäli olet saanut opiskelupaikan jo viime vuonna 2018, mutta aloitat opintosi vasta nyt, voit katsoa sinua koskevat ilmoittautumisohjeet täältä

Kun opiskelija ilmoittautuu Oulun yliopiston opiskelijaksi, tulee hänen samalla maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Sähköisessä palvelussa voi ilmoittautua ainoastaan läsnäolevaksi sekä syys- että kevätlukukaudelle. Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista tai opiskelijan tulee ilmoittautua poissaolevaksi, pitää ilmoittautuminen hoitaa Oulun yliopiston koulutuksen lähipalveluissa.

Huomaathan, että sinun tulee sekä ottaa opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa että ilmoittautua yliopistoon. Mikäli et ole ilmoittautunut opiskelijaksi 12.8.2019 mennessä, ota viipymättä yhteyttä Oulun yliopiston koulutuksen lähipalveluihin.

Huom! Vaikka olisit ilmoittautunut läsnäolevaksi jonkin muun opiskeluoikeuden perusteella ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, ilmoittaudu silti Oma Opintopolku -asioinnin yhteydessä. Jäsenmaksua ei tällöin peritä uudelleen.

Mikäli hoidat ilmoittautumisen koulutuksen lähipalveluissa, voit jo etukäteen täyttää ja tulostaa ilmoittautumislomakkeen lomake-sivulta. Lomakkeita saa myös koulutuksen lähipalvelupisteistä.

Ilmoittautuminen poissaolevaksi

Lue lisää: uuden opiskelijan poissaoloilmoittautuminen.

Yliopiston käyttäjätunnusten aktivointi

Sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan ja ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi yliopistoon, järjestelmä luo sinulle uuden opiskelijan käyttäjätunnuksen. Tunnus syntyy aikaisintaan 1.8. ja on käyttövalmis vasta, kun aktivoit sen. Saat lisää tietoa tunnuksen aktivoimisesta täältä.

Viimeksi päivitetty: 9.12.2019