Call for papers

Koronatilanteesta johtuen Pedaforum 2020 -seminaari on päätetty järjestää kokonaan etänä. Ohjelma ja tiedot päivitetään 15.4.2020 mennessä. 

Tervetuloa jättämään esitysehdotus Pedaforum-päiville 18.2.–31.3.2020!  


Toivomme monipuolisia esimerkkejä, käytännön kokemuksia ja tutkittua tietoa yhteiseen keskusteluun. Jaa osaamistasi ja kokemuksiasi, jätä esityksesi abstrakti 15.4.2020 mennessä tällä lomakkeella! (Aikaa jatkettu alkuperäisestä 31.3.2020) 

Ohjeet:

1. Valitse sopiva teema   

  • avoin oppiminen, jatkuva oppiminen, kampuskokemus, erilaiset oppijat ja esteetön oppimisympäristö TAI 

  • nimeä oma korkeakoulupedagoginen teema 

  • mieti 3-5 omaa esitystä kuvaavaa asiasanaa 


2. Valitse sopiva esitysmuoto:  

Meet and greet  
Meet and greet on uudenlainen posterinäyttely, jossa esittelet oman posterisi tai muuta esittelymateriaalia ja keskustelet aiheesta osallistujien kanssa ohjelmassa varattuna aikana. Sessiossa esillä olleet posterit tai esittelymateriaalit jäävät tämän jälkeen esille vapaata tutustumista varten koko seminaarin ajaksi.  
Kesto: 60 minuuttia, jonka aikana olet oman posterisi/esittelypisteen äärellä ja osallistujat voivat kierrellä vapaasti posteri- tai esittelypisteiden välillä.   

Show and tell 
Show and tell -sessiossa on neljä lyhyttä esitystä hyvistä käytännöistä, hankkeista tai tutkimuksesta. Varaudu pitämään 8 minuutin esitys ja keskustelemaan aiheestasi sen jälkeen, kun kaikki esitykset on pidetty.  Osallistujat valitsevat puheenvuorojen jälkeen yhden esityksen, josta haluavat kuulla lisää. Sessio jatkuu neljällä samanaikaisella keskustelulla seuraavat 20 minuuttia.  
Kesto: 60 minuuttia, jossa neljä esittäjää.  8 minuuttia/esitys + 20 minuutin keskustelu ko. aiheesta osallistujien kanssa. 

Workshop 
Klassisessa työpajasessiossa esittelet jokin pedagogisen näkökulman tai hyvän käytännön, jota työstät yhdessä osallistujien kanssa käyttäen osallistujia aktivoivia työtapoja tai työskentelymenetelmää.  
Kesto: 60 tai 120 minuuttia (tarkista ajat ohjelmasta). 

Ideas and practices 
Sessiossa esittelet käytäntöön liittyvän kokeilun tai hankkeen, minkä jälkeen osallistujat voivat esittää kysymyksiä.  
Kesto: 60 minuuttia, jossa kaksi esitystä. 20 minuutin esitys + 10 minuutin yhteinen keskustelu/esitys. 

Listen and learn  
Sessiossa esittelet tutkimukseen perustuvan kokeilun tai hankkeen, minkä jälkeen osallistujat voivat esittää kysymyksiä.  
Kesto: 60 minuuttia, jossa kaksi esitystä. 20 minuutin esitys + 10 minuutin yhteinen keskustelu/esitys.  

3. Valitse esityksesi kieli: 
Suomi tai englanti. Toivomme paljon englanninkielisiä esityksiä, jotta koko seminaarin ajan on saatavilla englanninkielistä ohjelmaa. 

4. Kirjoita tiivistelmä  (max. 400 sanaa)

5. Lähetä ehdotuksesi
Lähetä ehdotuksesi 15.4.2020 mennessä tällä lomakkeella.  


Esitysten hyväksyntä ja julkaisu: 

Esitysten hyväksymisestä päivien ohjelmaan ilmoitetaan 30.4.2020.  Esitykset julkaistaan päivien verkkosivuilla toukokuussa. 


 Lisätietoja: pedaforum2020(at)oulu.fi