Tohtoripromootion infotilaisuudet joulukuussa Telluksessa

Vuosina 2017-2019 valmistunut tohtori – tule juhlimaan saavutuksiasi kaikkien tiedekuntien yhteiseen, järjestyksessä 11. tohtoripromootioon 22.-24. toukokuuta 2020! Myös ennen vuotta 2017 väitelleille tohtoreille on varattu rajallinen määrä paikkoja tapahtumaan.

Arvokkain akateeminen tapahtuma koostuu useista juhlallisuuksista, kuten perjantai-illan miekanhiojaisista, lauantain promootioaktista ja juhlatanssiaisista. Yli 700 vuotta vanha promootioperinne juontaa juurensa sydänkeskiajan eurooppalaisiin yliopistoihin. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi mitä tohtorin arvomerkit, hattu ja miekka, symboloivat? Tohtorinhattu on osoitus vapaudesta ja samalla merkki siitä, että sen kantaja on saavuttanut kansalaisoikeuden tieteen tasavallassa. Miekka taas on hengen aseen vertaiskuva: sitä tutkija tarvitsee taistelussa sen puolesta, minkä on tutkinut todeksi, oikeaksi ja hyväksi. 

Infotilaisuudessa kuulet lisää promootioperinteestä ja sen symboliikasta sekä saat ohjeistusta liittyen pukeutumiseen eri juhlallisuuksissa.

Tule tutustumaan hienoimman akateemisen juhlan perinteeseen: 

Linnanmaan Telluksen Stagelle maanantaina 9.12. klo 11-12

Kontinkankaan Telluksen Stagelle tiistaina 10.12. klo 11-12

Tilaisuudet järjestetään suomeksi ja ne ovat avoimia kaikille. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Niina Timosaari,  conferment.ceremony@oulu.fi

//

Doctoral Conferment Ceremony info sessions will be organized also in English in January 2020. The dates of those sessions will be published later. Read more about the Doctoral Conferment Ceremony from here www.oulu.fi/confermentceremony . 

 

Viimeksi päivitetty: 3.12.2019