Usein kysytyt kysymykset

Promootiotoimistoon tulee paljon osittain samoja kysymyksiä, joiden vastauksia on koottu tähän. Nämä ohjeet koskevat erityisesti promovoitavia tohtoreita sekä heidän seuralaisiaan.

KORONAVIRUSPANDEMIAN VAIKUTUS PROMOOTIOON

• Oulun yliopiston vuoden 2020 tohtoripromootio siirtyy kevääseen 2021.
  • Uusi promootioajankohta on 11.-13.6.2021. Osallistujia on kontaktoitu henkilökohtaisesti uuteen päivämäärään, ilmoittautumisiin ja maksuihin koskeviin toimepiteisiin liittyen.
  • Lisätietoa löytyy nettisivuiltamme.

PUKEUTUMINEN

• Kaikilla promootioaktiin osallistuvilla nuorilla tohtoreilla on oltava hattu ja miekka.
  • Naiset eivät käytä käsilaukkua lauantaina aktissa, kulkueessa tai kirkossa. Avaimet, nenäliina yms. pikkuesineet piilotetaan puvun alle.
  • Kulkueessa ei käytetä päällystakkeja eikä sateenvarjoja. Jos sataa, kulkue perutaan ja siirrytään busseilla suoraan ylipistolta kirkkoon.
  • Promootioaktiin osallistuva nuori tohtori (mies) tai naisen kavaljeeri pukeutuu frakkiin ja nainen taas pitkään mustaan pukuun. VAIN omaiset ja muut kutsuvieraat (jotka plaseerataan L-saleihin) voivat halutessaan käyttää myös tummaa pukua/lyhyempää jakkupukua.
  • Jos naisen puvussa hihat ovat vajaamittaiset, tulee käsineiden olla pidemmät niin, ettei paljasta ihoa näy ranteista.
  • Pukukankaan ei tule olla läpikuultava tai läpinäkyvä eikä kimaltava.
  • Naisen puvun ei tarvitse olla yksiosainen, ja hihaton tai lyhythihainenkin mekko käy, kunhan sen päällä on esim. pitkähihainen jakku.
  • Promovoitavan omainen (L-salissa) voi käyttää aktissa armeijan juhlapukua ja hänen daaminsa käyttää tällöin lyhyttä vierailupukua.
  • Iltapuvun ei tarvitse olla yksiosainen vaan myös kaksiosaiset (esim. pitkä hame + yläosa) käyvät.
  • Käsineiden käyttö promootiopäivällisellä ei ole naiselle pakollista, mutta juhlakäsineitä saa käyttää, mikäli haluaa ja omaan pukuun sopii.

AVECIT

• Promovendit voivat tuoda Promootioaktiin Saalastinsaliin yhden pääseuralaisen, joka pääsee seuraamaan Promootioaktia itse juhlasalista Saalastinsalista. Pääseuralainen on tervetullut myös Miekanhiojaisiin, Tohtoripromootiopäivälliselle sekä Promootiopurjehdukselle. Lisäksi promovendit voivat tuoda kaksi lisäseuralaista, jotka seuraavat Promootioaktia kuvansiirtona L1-salissa. Lisäseuralaisilla ei ole tilojen rajoitteiden vuoksi mahdollisuutta osallistua Miekanhiojaisiin, Tohtoripromootiopäivälliselle tai Promootiopurjehdukselle.
  • Avecina voi promovoitavalla tohtorilla olla myös esim. aikuinen oma lapsi, muu sukulainen tai ystävä, jos puolisoa ei ole tai hän ei pääse paikalle.
  • Omaisiksi (L-saliin) voi kutsua omia lapsia, mutta koska akti kestää yli kolme tuntia, niin kovin pienet eivät jaksa sitä seurata.

AKTI JA KULKUE

• Promovoitavan tohtorin on osallistuttava lauantaiaamun harjoituksiin, koska ne ovat pakolliset. Perjantain harjoitus on vapaaehtoinen, mutta erittäin suositeltava. Avecin ei tarvitse osallistua harjoituksiin.
  • Hattu ja miekka on tuotava airuille Saalastisaliin lauantaiaamun harjoitusten alussa.
  • Lauantaina voi tuoda halutessaan omat eväät narikkaan. Harjoitusten jälkeen on tarjolla välipala.
  • Promovoitavat tohtorit istuvat aktissa ja kirkossa sekä kulkevat kulkueessa omissa ryhmissään, avecit plaseerataan eri paikkaan.
  • Plaseeraukset näkyvät ennen promootiota www-sivuilta, airuet opastavat paikan päällä oikeille paikoille. Lisäksi plaseeraustiedot toimitetaan ilmoittautuneille kutsun ja ohjelman mukana ennen promootiojuhlallisuuksia.
  • Promootioaktin aikana Saalastinsalissa ei tule valokuvata tai taputtaa.
  • Avecit ja omaiset voivat myös tulla busseilla yliopistolta keskustaan aktin jälkeen ja takaisinpäin, omat autot voi jättää Linnanmaalle parkkiin.  Promovoitavat tohtorit kulkevat kuitenkin yhtenä joukkona ja menevät eri busseilla kuin omaiset.
  • Bussikuljetusten jälkeen keskustassa ei ole mahdollisuutta käydä WC:ssä, joten nenien puuterointi on paikallaan hoitaa yliopistolla heti aktin jälkeen ennen busseihin siirtymistä.
  • Busseissa on tarjolla vesipulloja kaikille.
  • Suosittelemme syömään tukevasti lauantaiaamuna ennen promootiota, sillä päivä on pitkä.
  • Promootioakti kuvataan julkiseen streamaukseen.

MUUTA

• Vanhoihin tansseihin osallistuminen päivällisellä ei ole pakollista, yleisöäkin tarvitaan.
  • Miekanhiojaisten buffet on kevyt (cocktail-tyyppinen),  otathan tämän huomioon ennen saapumistasi tilaisuuteen.

Viimeksi päivitetty: 23.6.2020