Tohtoripromootio siirtyy ensi kevääseen

Yliopistojen vuoden 2020 tohtoripromootiot siirtyvät koronaviruspandemian vuoksi. Oulun, Turun ja Itä-Suomen yliopistojen promootiot pyritään järjestämään keväällä 2021.

Kunkin kolmen yliopiston oli alun perin tarkoitus juhlia tohtoripromootioitaan nyt kuluvana keväänä. Koronaviruspandemian vuoksi yliopistot päättivät maaliskuussa siirtää kevään promootionsa syyskuulle 2020.

Koronavirusepidemian jatkuessa ja promootiojärjestelyiden edetessä yliopistot ovat yhdessä todenneet, ettei promootion eri juhlallisuuksia voida vielä syyskuussakaan toteuttaa ilman koronavirukseen liittyviä terveysriskejä. Osallistujia on satoja, ja heidän terveytensä turvaaminen on järjestäjille ensisijaista. Lisäksi matkustusrajoitteet saattavat vaikeuttaa etenkin ulkomaalaisten vieraiden pääsyä tilaisuuksiin.

Syyskuun tohtoripromootiot on nyt päätetty siirtää yliopistojen yhteisellä päätöksellä. Kaikki kolme yliopistoa pyrkivät järjestämään tohtoripromootionsa vuoden päästä keväällä 2021.

Kukin yliopisto julkistaa uuden promootioajankohdan myöhemmin aikataulujen varmistuttua.

Yliopistot ovat olleet yhteydessä suoraan osallistujiin promootion siirtymisestä. Osallistujat saavat kultakin yliopistolta tietoa ilmoittautumisia ja maksuja koskevista toimenpiteistä.

Oulun yliopisto julkisti tammikuussa promootiossa vihittävien kunniatohtorien nimet. Kunniatohtoriksi vihittävät pysyvät ennallaan, vaikka promootio siirtyy.

Viimeksi päivitetty: 4.6.2020