Kunniatohtorit tutuksi -podcastsarja alkaa toimitusjohtaja Risto Murron haastattelulla

Ensimmäistä kertaa toteutettavassa Kunniatohtorit tutuksi -podcastissa tutustutaan Oulun yliopiston tohtoripromootiossa keväällä 2021 vihittäviin kunniatohtoreihin. Keskusteluissa kuullaan mielenkiintoisia tarinoita tulevien kunniatohtoreiden elämästä, saavutuksista ja yhteydestä Oulun yliopistoon.

Ensimmäisessä jaksossa Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki haastattelee Varman toimitusjohtajaa ja Oulun yliopiston hallituksessa pitkään vaikuttanutta Risto Murtoa. Sarjan edetessä kuulemme myös muun muassa pitkän poliittisen uran tehneen Liisa Hyssälän näkemyksiä Oulun yliopiston alueellisesta merkityksestä sekä Nobel-voittaja Sir Peter Ratcliffen kokemuksia tutkijanuransa varrelta.

Kunniatohtorit tutuksi -podcastsarja ensimmäinen jakso on kuunneltavissa Oulun yliopiston (University of Oulu) Spotify-kanavalla. Sarja jatkuu kuukausittain julkaistavin jaksoin. Jaksot ovat suomeksi tai englanniksi riippuen vieraan äidinkielestä. Oulun yliopiston 11. tohtoripromootioon ja tuleviin kunniatohtoreihin voi tutustua myös osoitteessa: www.oulu.fi/promootio.

Kunniatohtoriksi vihkiminen on korkein huomionosoitus, jonka yliopisto voi osoittaa henkilölle. Kunniatohtoreiksi on kutsuttu 21 tieteellisesti, yhteiskunnallisesti ja Oulun yliopiston toiminnan kannalta merkittävästi ansioitunutta henkilöä.

Lisätietoja:

Mira Koski, suunnittelija