Kunniatohtorit tutuksi -podcastin 9. jakson vieraana Jeremy B. Searle

Kunniatohtorit tutuksi -podcastin 9. jakson vieraana on Cornellin yliopiston ekologian ja evoluutiobiologian laitoksen johtaja, professori Jeremy B. Searle. Searle on kansainvälisesti tunnettu evoluutiobiologian tutkija, jonka tutkimustyö on keskittynyt esimerkiksi uusille alueille siirtyneiden lajien alkuperään, mutta myös ihmisen historian ja eläinlajien evoluution rajapintaan.

Haastattelussa Searle kertoo kuulijoille, miten hänen kiinnostuksensa evoluutiobiologiaa ja eläinten genetiikkaa kohtaan sai alkunsa. Mielenkiinto tieteenalaan syntyi jo hänen varhaislapsuudessaan, kun hän innostui lintubongauksesta ja -lajien tunnistuksesta. Haastattelun aikana opimme myös mitä kotihiiren genetiikan tutkimus voi paljastaa ihmisten historiasta.

Kuuntele kunniatohtori Jeremy B. Searlen haastattelu tästä: https://open.spotify.com/episode/1C2CxRjIzdbUKzp8AWRYqv

Kunniatohtorit tutuksi -podcastissa tutustutaan Oulun yliopiston 11. tohtoripromootiossa vihittäviin kunniatohtoreihin. Keskusteluissa kuullaan mielenkiintoisia tarinoita tulevien kunniatohtoreiden elämästä, saavutuksista ja yhteydestä Oulun yliopistoon.

Julkaistujen podcast-jaksojen lista löytyy tohtoripromootion verkkosivuilta.

Viimeksi päivitetty: 5.2.2021