Tutustu alaan

Ansaitse paikkasi maailmalla

Projekti-insinööri, toimitusjohtaja, käyttöpäällikkö, professori, vesistösuunnittelija, tutkimusjohtaja.
Muun muassa tällaisiin ammatteihin prosessi- tai ympäristötekniikan koulutusalalta valmistuneet ovat sijoittuneet työelämässä. Uramahdollisuudet ovat todella laajat.

Koulutusalalta valmistuneet ovat haluttuja alansa asiantuntijoita, joille on tarjolla työpaikkoja nyt ja tulevaisuudessa. Töitä löytyy ympäri maailmaa ja moni prosessi- tai  ympäristötekniikan diplomi-insinööri onkin luonut uraa ulkomailla.

Prosessi- ja ympäristötekniikan koulutusalalla on ainutlaatuinen mahdollisuus kansainvälistyä jo opiskeluaikana lähtemällä vaihtoon pohjoismaihin tai muualle Eurooppaan tai kaukokohteisiin eri puolille maailmaa. Vastavuoroisesti Ouluun tulee kansainvälisiä vaihto- tai tutkinto-opiskelijoita, joihin tutustumalla voit myös kehittää kv-taitojasi.

 

Mikä minusta tulee isona?

Järjestelmäasiantuntija, systeemisuunnittelija, hankintapäällikkö, ympäristöinsinööri, vesistösuunnittelija, teknologia-asiantuntija, tehtaanjohtaja, aluejohtaja, maajohtaja, toimialajohtaja, projekti-insinööri, suunnittelija, yliopisto-opettaja, työsuojelupäällikkö, toimitusjohtaja, laatuinsinööri, tuotannonsuunnittelija, tuotekehitysinsinööri, käyttöpäällikkö, asiakaskoordinaattori, henkilöstöpäällikkö, tutkija, ostaja, ostopäällikkö, myynti-insinööri, myyntipäällikkö, ostopäällikkö, projektipäällikkö, kehityspäällikkö, professori, yliopistonlehtori, prosessikehitysinsinööri, projektijohtaja, tuotantopäällikkö, tutkimusjohtaja, tuotantoprosessipäällikkö, automaatioinsinööri, testausinsinööri, hankintajohtaja, hankintainsinööri, käyttöinsinööri...

Perusopintojen jälkeen diplomi-insinöörit siirtyvät työelämään. Toiset valitsevat ja löytävät paikkansa teollisuuden, tutkimuslaitosten tai kuntien palveluksesta, toisia kutsuvat jatko-opinnot.

Jatko-opinnoista löytyy lisätietoa sivulta:

Uratarinoita voi lukea teknologiateollisuuden ylläpitämästä mytech-sivustolta tai Töissä.fi sivustolta:

Työllistymistietoa kokoavat mm. yliopiston opiskelijoiden hyvinvointi- ja ohjauspalvelut sekä Tekniikan Akateemiset sivuilleen:

Viimeksi päivitetty: 19.6.2018