Opiskelu

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan kandidaattiohjelma 
Tervetuloa uudet fuksit! Tähän päivitetään kevään aikana Orientaatioviikon ohjelma. Orientaatioviikko alkaa maanantaina 31.8.2020

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkinto-ohjelma sisältää kaksi erillistä opintosuuntaa, Rakennesuunnittelun sekä Yhdyskuntatekniikan. Tutkinto sisältää mm.:

Rakennesuunnittelu  tähtää erikoisosaamiseen rakenteiden suunnitteluun teräksestä, puusta ja betonista. Rakenteet on suunniteltava ja mitoitettava tarkasti kestämään vaadittua rasitusta. Oululaiset rakennesuunnittelun diplomi-insinöörit ovat tunnettuja niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa suurien siltojen, hallien ja muiden rakennusten suunnittelijoina. 

Yhdyskuntatekniikka antaa yhdyskuntien toiminnan perustana olevan infrastruktuurin keskeisten osa-alueiden suunnittelussa, rakentamisessa, ylläpidossa ja korjaamisessa tarvittavat perustiedot ja -taidot. Tyypillisiä työnantajia ovat infra-alan suunnittelutoimistot ja urakointiliikkeet, tie- ja rautatiesektorin hallinto sekä kuntien teknisestä toimesta vastaavat virastot.

Konetekniikan ja Ympäristötekniikan kandidaatit ja opiskelijat, joilla on opinto-oikeus ympäristötekniikan tai konetekniikan opintoihin voivat hakeutua DI-opintoihin. Tämä joustava siirtyminen on mahdollista 2018 ja aiemmin aloittaneille kone- ja ympäristötekniikan opiskelijoille.

Opetussuunnitelmista löydät suunnitellut opintokokonaisuudet ja periodisen aikataulun Opiskelijalle-sivuilta.

Opinnäytetyöt ja valmistuminen

Ohjeet kandidaatin- ja diplomityöhön sekä valmistumiseen löydät yliopiston Opiskelijalle-sivuilta kohdasta Opinnäytetyö ja valmistuminen.
Valitse sivuilla oma tutkinto-ohjelmasi alasvetovalikosta, niin pääset oikeaan sisältöön.

Viimeksi päivitetty: 21.4.2020