Fasilitoinnin tueksi.

Fasilitaattorin rooli osana orientoivaa tapahtumaa on vastuullinen tehtävä, joten tarjoamme sinulle tarvittavia työkaluja fasilitoinnin tueksi.

Kaikista tärkeintä fasilitoinnin kannalta on se, että osallistut ensin itse Self-Hackiin ja tämän jälkeen Self-Hack fasilitaattorikoulutukseen, jotka molemmat järjestetään Telluksessa. Näiden koulutusten aikana opit keskeisimmät tiedot ja taidot, joita tapahtuman aikana tarvitset. Lisäksi itse tapahtumapäivänä sinun ei suinkaan tarvitse fasilitoida ryhmiä ypöyksin, sillä päivän aikana yliopiston snapchatissa (@UniOulu) jaetaan ohjeistuksia ja vinkkejä päivän mittaan.

Voit tutustua allaoleviin materiaaleihin oman mielenkiintosi mukaan. Aiheet vaihtelevat laidasta laitaan, liittyen esimerkiksi ohjaukseen, positiiviseen psykologiaan ja käytännöln vinkkeihin fasilitoinnin avuksi.

Fasilitaattorin työkirja

Käytännön vinkkejä ja työkaluja fasilitointiin.

Brief Summary of The Skilled Facilitator

Ideoita ja työkaluja fasilitointiin.

4.6.2019

Ohjaustyön opas. Yhteistyössä kohti toimijuutta.

Ohjauksen näkökulmia fasilitointiin.

4.6.2019

Designing Your Life. How to Build a Well-lived, Joyful Life.

Kirja taustoittaa ajatuksia Stanfordin yliopiston kehittämän Design Your Life-konseptin taustalla.

Dialogue — The Art of Thinking Together

Tiivistelmä käsittelee eroa keskustelun sekä dialogin välillä William Isaacsin teoksen pohjalta.

The Five Dysfunctions of a Team

Äänikirjassa käsitellään ryhmän toimivuuteen vaikuttavia tekijöitä.

The Five Essential Elements of Wellbeing

Teoksen pohjalta tehdyssä tiivistelmässä käsitellään yksilön hyvinvointia sekä siihen vaikuttavia tekijöitä.

Emotional First Aid.

Kirja erittelee keinoja kielteisten tunteiden käsittelyyn.

Creative Confidence

Teoksessa perehdytään luovuuden potentiaaliin.

4.6.2019

Mindset — The New Psychology of Success.

Teos tarkastelee eroavaisuuksia muuttumattoman ajattelutavan sekä kasvun ajattelutavan välillä.

4.6.2019

The New Era of Positive Psychology.

Martin Seligman käsittelee TedTalkissaan positiivista psykologiaa.

Self-Determination Theory

Artikkeli käsittelee sisäsyntyiseen motivaatioon keskittyvää itsemääräytymisteoriaa, jonka periaatteita voi hyödyntää myös fasilitaattorina.