CEE pystyy auttamaan toimialojen yhteistyötä

CEE pyrkii muodostamaan verkostoja elinkeinoelämän ja tutkimuslaitosten sekä muiden tahojen kesken. Tavoitteena verkostoitumisessa on tehostaa tutkimusta, tutkimustulosten hyödyntämistä ja niiden kaupallistamista. Aktiivisella yhteistyöllä varmistetaan myös toiminnan jatkuvuus ja kehittyminen.

Kansainvälisen verkostoitumisen osalta Oulun alueen PK-yritysten ja yliopiston edustajat kävivät vierailulla Luulajassa Swerea MEFOSlla, joka on metallurgisen teollisuuden maailmanlaajuisesti tunnustettu tutkimuslaitos. Mefosilla on ainutlaatuista pilot -mittakaavan laitteistoa korkealämpötilaprosesseille, joita hyödynnetään erittäin laajasti erilaisissa verkostohankkeissa. Samalla tutustuttiin PK-yrityksiä tukevaan IUC Norbotteniin, jolla oli selvästi intressejä yritysten osaamiseen ja vastavuoroisesti olisi yhteistyömahdollisuuksia Luulajan seudun alan yritysten kanssa.

Vierailun isännät olivat erittäin kiinnostuneita ja vakuuttuneita suomalaisesta PK-yritysten (esiteltiin Oulun yliopiston seitsemän PK-yritysasiakasta) osaamisesta ja uudesta tapaamisesta sovittiin Ouluun TeollisuusSummit-tapahtuman yhteyteen. Tavoitteena on, että tähän vierailuun saadaan paikan päälle lisäksi Oulun alueelta muita yrityksiä, joita kiinnostaa verkostoituminen metallien jalostuksen alalla kansallisesti ja kansainvälisesti.

Viimeksi päivitetty: 23.9.2014